Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Al veel vouchers verstrekt door Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Al veel vouchers verstrekt door Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis

Logo website noodfonds.pngvrijdag 15 mei 2020 11:10

Kort na het begin van de coronacrisis in Nederland werd het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis opgezet. Het fonds verstrekt - na aanvraag door een professional - vouchers ter waarde van 50 euro aan kinderen die in een kwetsbare positie zitten en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De vouchers worden bijvoorbeeld gebruikt voor hulp bij het thuisonderwijs, of voor ontspanning voor het kind.

Inmiddels zijn er al door veel professionals vouchers aangevraagd, laat het Crisisfonds weten. Meer dan 29.000 kinderen hebben steun ontvangen. Daarbij gaat het om een bedrag van ruim 950.000 euro.

“Voor een aantal pleegkinderen heb ik via jullie een voucher aangevraagd en inmiddels word ik overspoeld door dankbare reacties van hele blije kinderen! Het geeft de pleeggezinnen echt een steuntje in de rug om deze tijd zo goed mogelijk door te komen.” Een pleegzorgbegeleider.

Een aanvraag voor een voucher kan nog steeds worden ingediend. Dit kan niet door pleegouders zelf gedaan worden, maar gaat via een professional, zoals je pleegzorgbegeleider. Het Crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis is een initiatief van Augeo Foundation, Stichting Kinderpostzegels en Stichting Het Vergeten Kind.

 

« Terug

Sluiten