Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Laptops en computers beschikbaar voor thuisonderwijs in pleeggezinnen

Laptops en computers beschikbaar voor thuisonderwijs in pleeggezinnen

nieuwsbericht.corona.meerdevicesbeschikbaar.jpgvrijdag 03 april 2020 12:42

Volgen jouw (pleeg)kinderen thuisonderwijs nu de scholen gesloten zijn, maar heb je thuis niet genoeg laptops of computers? Er is extra geld beschikbaar voor scholen, zodat zij kunnen zorgen voor genoeg laptops en andere middelen voor thuisonderwijs. Ook pleegouders kunnen hiervan gebruik maken. Dat schrijft minister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.

"Voor sommige leerlingen is onderwijs op afstand niet (goed) toegankelijk, bijvoorbeeld omdat zij thuis geen laptop, computer of tablet tot hun beschikking hebben. We zien gelukkig dat veel scholen hier al oplossingen voor zoeken, bijvoorbeeld door apparaten van de school uit te lenen of door (t)huiswerkpakketten op papier te verstrekken,” schrijft minister Slob in zijn brief. De organisatie SIVON krijgt 2,5 miljoen euro om laptops te kopen en te verdelen onder scholen die ze nodig hebben. Het Jeugdeducatiefonds, Stichting Leergeld en andere initiatieven helpen ook waar mogelijk.

Als je niet genoeg laptops of computers hebt voor thuisonderwijs -  bijvoorbeeld omdat je zelf ook een computer nodig hebt voor je werk - neem dan contact op met school. Zij kunnen met het geld dat beschikbaar is gesteld zorgen voor genoeg laptops, zodat ieder (pleeg)kind zijn schoolwerk thuis kan doen. Zorgt dit voor problemen? Geef het door aan onze helpdesk.

Financiële steun
Naast de ondersteuning vanuit scholen waar je als pleegouder een beroep op kunt doen, zijn er in de afgelopen werken meer initiatieven opgezet om pleeggezinnen door de coronacrisis heen te helpen. Zo hebben Augeo Foundation, Kinderpostzegels en Het Vergeten Kind een speciaal crisisfonds opgericht om kinderen te helpen die het slachtoffer dreigen te worden van spanningen in de thuissituatie als gevolg van de coronamaatregelen. Meer informatie over het fonds vind je hier.

Op www.denvp.nl/corona verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijd je pleegkind het beste kunt bieden.

« Terug

Sluiten