Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Goed voorbeeld: opvang voor pleegkinderen door pleegzorgorganisatie Sterk Huis

Goed voorbeeld: opvang voor pleegkinderen door pleegzorgorganisatie Sterk Huis

sterk huis logo.pngdonderdag 02 april 2020 13:44

Scholen en kinderopvang blijven voorlopig gesloten, maar op steeds meer plaatsen is opvang voor kinderen die dat nodig hebben toch mogelijk. Ook voor pleegkinderen, zodat pleegouders ontlast worden. Een van de regio’s waar opvang mogelijk is, is de regio Hart van Brabant. Daar biedt pleegzorgorganisatie Sterk Huis vier dagen per week een dagprogramma aan voor pleegkinderen.

Marieke van Doremalen, werkzaam bij de afdeling pleegzorg van Sterk Huis, vertelt op de website van Sterk Huis: “Voor onze pleegouders is deze corona-tijd spannend. Waar normaal alle kinderen naar school gaan, blijven ze nu ineens thuis. Maar pleegkinderen vragen meestal meer aandacht en zorg dan andere kinderen. Toen het bericht kwam dat alle scholen gingen sluiten hield ik mijn hart vast.”

“Zodra ik het bericht kreeg dat de scholen gingen sluiten zijn we aan de slag gegaan met een dagprogramma. Zo kunnen pleegkinderen uit gezinnen die het extra hard nodig hebben nu toch de deur uit. Vier dagen per week komen meerdere pleegkinderen nu bij het Kindcentrum Riel en de scouting in Riel voor een dagprogramma. Collega’s van Sterk Huis hebben een geweldig programma in elkaar gezet waarbij we ondersteund worden door medewerkers van een kinderdagverblijf. Vooral de sportactiviteiten zijn een hit!”

“Pleegouders zijn ontzettend blij met dit aanbod. Het geeft lucht. Sommige pleegkinderen komen twee dagen in de week, maar er zijn ook kinderen die alle dagen komen zodat pleegouders deze corona-tijd kunnen volhouden.”

Opvang in jouw regio

Heb jij ook een goed voorbeeld van opvang voor pleegkinderen of ondersteuning voor pleeggezinnen bij jou in de buurt? We horen graag welke goede voorbeelden er nog meer zijn. Dat kun je laten weten door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl.

Is er juist nog geen opvang mogelijk of ervaar je problemen als gevolg van de coronamaatregelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning die je krijgt? Ook dat horen we graag. Hiervoor kun je ook mailen naar info@denvp.nl. Je kunt het ook laten weten door een korte enquête in te vullen via de link hieronder:

Enquête corona

« Terug

Sluiten