Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Eerste online ontmoeting voor pleegouders een succes, nieuwe ontmoetingen gepland

Eerste online ontmoeting voor pleegouders een succes, nieuwe ontmoetingen gepland

Online ontmoeting voor pleegouders.pngwoensdag 01 april 2020 15:45

Gisteravond organiseerden we de eerste online ontmoeting voor pleegouders. Vier pleegouders en gespreksleider Margina gingen in gesprek over de gevolgen en impact van het coronavirus op pleeggezinnen. De online ontmoeting was een succes, daarom volgen er in de komende tijd nog meer ontmoetingen. Je kunt je nu aanmelden!

Na een beetje een onwennige start van de ontmoeting was het ijs al snel gebroken. Voor de meeste deelnemers was het de eerste keer dat ze online andere pleegouders ontmoetten. Maar ook al kenden de pleegouders elkaar niet, het was fijn om andere pleegouders te spreken. De deelnemers vertelden hun verhalen en ervaringen en bespraken hoe dingen in hun regio geregeld zijn. Ook werden vragen besproken: hoe ga je bijvoorbeeld in coronatijden om met een nieuwe plaatsing als je niet zeker weet uit wat voor situatie het kind komt? Er werd met elkaar meegedacht over deze en andere onderwerpen in een goed gesprek.

De komende tijd organiseren we nog meer online ontmoetingen voor pleegouders. Wil jij ook deelnemen? Het enige dat je nodig hebt is een laptop, telefoon of tablet met camera en een internetverbinding. Aanmelden kan via de linkjes hieronder:

Heb je vragen over de ontmoetingen? Stuur dan een mailtje naar pleegoudernetwerken@denvp.nl. Wil je met jouw pleegoudernetwerk een online ontmoeting organiseren? Je kunt gebruik maken van onze programma’s en ondersteuning, zodat alles soepel verloopt en je elkaar toch kunt ontmoeten in deze periode. Ook daarvoor kun je mailen naar het e-mailadres hierboven.

« Terug

Sluiten