Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Training in trainerskwaliteiten: de pleegouder als expert

Training in trainerskwaliteiten: de pleegouder als expert

illustratie van de training - 2019.pngdonderdag 26 september 2019 11:39

Als pleegouders een training volgen bij hun pleegzorgorganisatie, heeft het een meerwaarde als de trainer kan aansluiten bij de ervaringen van pleegouders. Wie kan die trainersrol beter op zich nemen dan een pleegouder zelf?! Daarom organiseert het Gezinspiratieplein vanaf 4 november, in samenwerking met programmateam Versterken van de kracht van pleegouders, de zesdaagse opleiding ‘Training in trainerskwaliteiten’ voor enthousiaste pleegouders. De training is een kans voor pleegouders om zich het trainersvak eigen te maken en zo hun ervaring te delen. Pleegzorgorganisaties kunnen zo pleegouders inzetten als expert-trainers!

Inhoud van de training
In deze training ligt de focus op het ontwikkelen van trainerskwaliteiten, zoals het toepassen van verschillende werkvormen en didactische stijlen en omgaan met groepsdynamiek. Er is aandacht voor het lesgeven aan pleegouders in het bijzonder. Als je deze training hebt afgerond, kun je als trainer met bestaande methodieken aan de slag of andere pleegouders opleiden als trainers. Ook is er aandacht voor het zelf ontwerpen van trainingen. 

Voor wie?
Er is plaats voor twintig deelnemers. De training is ten eerste bedoeld voor (ervaren) pleegouders die als trainer bij pleegzorgorganisaties of op andere plekken aan de slag willen. Er zijn tenminste tien plekken speciaal voor pleegouders gereserveerd. De overige plekken zijn voor gezinshuisouders en andere pleegzorgprofessionals die pleegouders willen gaan trainen.

Trainers
De training wordt verzorgd door Bep van Slooten en Annemieke de Vries van het Gezinspiratieplein. 

Data & locatie
4 , 11 en 25 november 2019 
13 januari, 20 januari, 3 februari 2020 

Tijden: 9.30 – 16:30 uur
Locatie: Amersfoort

Kosten
Door een subsidie van Stichting Kinderpostzegels kunnen pleegouders tegen een gereduceerd tarief deelnemen. Pleegouders betalen € 600, andere deelnemers betalen € 1200. 

Aanmelden en meer informatie
Meer informatie vind je in deze flyer (download). Op de website van Gezinspiratieplein kun je je aanmelden voor de training. 

Vragen?
Voor vragen over de training kun je terecht bij Annemieke de Vries via informatie@gezinspiratieplein.nl of 0342-45 90 24. Voor vragen over programma Versterken van de kracht van pleegouders kun je terecht bij Claudia via cwerner@denvp.nl

« Terug

Sluiten