Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Meld je aan voor het panel van Versterken van de kracht van pleegouders

Meld je aan voor het panel van Versterken van de kracht van pleegouders

180219_versterken_illustratie_gezin.jpgdinsdag 16 juli 2019 10:00

In het programma Versterken van de kracht van pleegouders werken Jeugdzorg Nederland, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de NVP aan het verbeteren van leer- en ontwikkelmogelijkheden voor pleegouders. We willen graag pleegouders en anderen betrekken bij het programma. Daarvoor starten we een panel dat bestaat uit (oud-)pleegouders, pleegzorgprofessionals en andere geïnteresseerden. Als je deelneemt aan het panel, krijg je regelmatig uitnodigingen om te vertellen wat jij denkt over de verschillende onderdelen van het programma!

Waar kun je aan meedoen?
Als deelnemer van het panel kun je op vier manieren meedenken en meepraten. Je kunt zelf kiezen hoe je betrokkenheid eruitziet.

1 Focusgroepen
In groepen van zes tot acht mensen gaan we in gesprek over specifieke onderwerpen. De deelnemers aan de focusgroepen zijn vooral pleegouders, soms aangevuld met anderen zoals pleegzorgprofessionals. Focusgroepen vinden vooral plaats in Utrecht, maar soms ook op andere plekken in het land. Je krijgt per bijeenkomst een uitnodiging en schrijft je in als je tijd hebt en het onderwerp je aanspreekt. Een focusgroep duurt ongeveer 2,5 uur.

2 Online enquêtes
We sturen je een vragenlijst die je online kunt invullen. Dit zal gemiddeld eens per maand zijn, de ene keer een tamelijk korte enquête die een paar minuten kost om in te vullen en een andere keer iets langer, bijvoorbeeld 15 minuten.

3 Interviews een-op-een
We sturen je per mail een verzoek om een-op-een een onderwerp te bespreken. Een een-op-een interview vindt telefonisch plaats, of indien mogelijk op een locatie in overleg.

4 Testactiviteiten
De (online) producten en diensten voor pleegouders die gemaakt worden in het programma Versterken van de kracht van pleegouders, gaan we uiteraard grondig testen voordat het live gaat. Deze testen vinden deels plaats op kantoor en kunnen deels vanuit huis gedaan worden.

Aanmelden voor het panel
Wil je meedenken over het programma? Meld je dan aan via de link hieronder. In het aanmeldformulier kun je aangeven voor welke van de vier activiteiten we jou kunnen benaderen. Je kunt steeds per uitnodiging bepalen of het onderwerp je aanspreekt en of je tijd en zin hebt om mee te doen. Als je niet langer wilt deelnemen aan het panel, kun je je deelname stoppen.

Als je naar een bijeenkomst komt, ontvang je een vergoeding voor de (reis)kosten die je maakt en krijg je een bedankje. We houden je verder op de hoogte van wat we met jouw input gedaan hebben.

Aanmelden panel

Heb je vragen over programma en het panel? Neem dan contact op met info@denvp.nl. Meer informatie over het programma Versterken van de kracht van pleegouders vind je hier

« Terug

Sluiten