Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Alliantie Kind in Gezin zoekt meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijke gemeente

Alliantie Kind in Gezin zoekt meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijke gemeente

wedstrijd alliantie.jpgmaandag 20 mei 2019 16:53

De Alliantie Kind in Gezin zoekt de meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijke gemeente van Nederland. Komt jouw gemeente in aanmerking voor deze titel? Je kunt tot 8 juli de gemeente waar jij woont of werkt nomineren. De winnende gemeente krijgt, naast eeuwige roem, een geldbedrag om pleeggezinnen en gezinshuizen extra in het zonnetje te zetten.

Wat doet jouw gemeente voor pleeggezinnen, gezinshuizen en voor pleegjongeren? Helpt jouw gemeente je om goed voor je pleegkind te kunnen zorgen? Vind jij dat jouw gemeente een voorloper is? Nomineer dan jouw gemeente als meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijke gemeente van Nederland!

Iedereen kan tot 8 juli zijn of haar gemeente nomineren: pleegouders, gezinshuisouders, (pleeg)jongeren, medewerkers van gemeenten, jeugdhulpprofessionals en anderen. Vervolgens beoordeelt een jury de inzendingen en kiest er twaalf uit. De jury beoordeelt de inzendingen op basis van vijf criteria, gebaseerd op de Handreiking Ruimte voor Jeugdhulp in Gezinsvormen. De inzendingen worden gedeeld op de website van de Alliantie Kind in Gezin en gedeeld met andere gemeenten, zodat zij kunnen zien welke initiatieven er zijn om jeugdhulp in gezinsvormen mogelijk te maken en te stimuleren. 

Nadat de jury twaalf inzendingen heeft gekozen, mag iedereen stemmen op de gemeente die volgens hem of haar het meest pleegzorg- en gezinshuisvriendelijk is. In de Week van de Pleegzorg (30 oktober tot 6 november) wordt de winnaar gepresenteerd. De winnende gemeente krijgt een geldbedrag om de pleeggezinnen en gezinshuizen in de gemeente extra in het zonnetje te zetten.

Meer informatie vind je op de website van de Alliantie Kind in Gezin. Wil je jouw gemeente nomineren? Dat kan via dit formulier.

« Terug

Sluiten