Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kennisagenda Pleegzorg: denk je mee?

Kennisagenda Pleegzorg: denk je mee?

Untitled design (18).pngdonderdag 16 mei 2019 14:32

Er is veel kennis over de manier waarop de (pleeg)kinderen, ouders en pleegouders het best geholpen en ondersteund kunnen worden. Maar er zijn ook nog veel vragen over het verbeteren van de kwaliteit van pleegzorg. Deze vragen willen we verzamelen in een kennisagenda, zodat deze vraagstukken onderzocht kunnen worden deskundigen bij universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksinstituten. Dit helpt om de pleegzorg nog verder te verbeteren. Samen met het NJi gaan we deze Kennisagenda Pleegzorg ontwikkelen. Wil jij met ons meedenken? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op 11 juni.

Kennisagenda  

Er is veel kennis over de manier waarop de (pleeg)kinderen, ouders en pleegouders het best geholpen en ondersteund kunnen worden. Maar er zijn ook nog veel vragen over het verbeteren van de kwaliteit van pleegzorg. Deze vragen willen we verzamelen in een kennisagenda, zodat deze vraagstukken onderzocht kunnen worden deskundigen bij universiteiten, hogescholen en andere onderzoeksinstituten. Dit helpt om de pleegzorg nog verder te verbeteren. Het Nederlands Jeugdinstituut en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen werken samen om deze Kennisagenda Pleegzorg te ontwikkelen.

Wat gaan we doen?

We horen graag van pleegouders welke kennis ontbreekt en op welke vragen geen antwoord is: waarover zou meer informatie moeten komen? We zoeken dus naar suggesties voor onderzoek over pleegzorg. Heb jij daarover ideeën? Dat horen we graag in een bijeenkomst op 11 juni! Er komen ook bijeenkomsten met kinderen en jongeren in pleeggezinnen, ouders van pleegkinderen, pleegzorgprofessionals en beleidsmakers van onder andere gemeenten.

De vragen die we verzamelen, leggen we voor aan de betrokken onderzoekers. Universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten bekijken of er al onderzoek gedaan is naar deze vragen, in Nederland en in het buitenland. Als er al onderzoek gedaan is maar dit onderzoek niet bekend is, zorgen we dat deze kennis beter beschikbaar gemaakt wordt voor iedereen. Als er nog niet (voldoende) onderzoek is, bekijken de onderzoekers hoe zij de vragen kunnen beantwoorden in nieuw onderzoek. De resultaten worden verwerkt in bijvoorbeeld de Richtlijn Pleegzorg, zodat pleegzorgorganisaties, hulpverleners en anderen er gebruik van kunnen maken.

Wat vragen we van jou?

We vragen je om tijdens onze bijeenkomst op 11 juni mee te denken over de volgende situatie:

Stel: Er is een groep onderzoekers is die tijd en geld genoeg heeft om onderzoek te doen naar verschillende onderwerpen binnen de pleegzorg. Ze weten niet zo goed waar te beginnen en wat de belangrijkste vragen zijn waarop betrokkenen bij de pleegzorg antwoord zouden willen. Als jij de onderzoekers zou mogen adviseren waar ze onderzoek naar zouden moeten doen, wat zou je adviseren? En welke vragen hebben dan de grootste prioriteit?

Let op: de vragen richten zich niet op individuele situaties of hele praktische zaken. Onderzoeksvragen in wetenschappelijk onderzoek gaan over groepen zoals pleeggezinnen, pleegouders, kinderen, jongeren of professionals.

Aanmelden

Wil je hierover meedenken, meld je dan aan bij Claudia via cwerner@denvp.nl. Vermeld in je mail je naam, telefoonnummer en wat voor pleegouder je bent: ben je netwerk- of bestandspleegouder of bijvoorbeeld weekendpleegouder? Je ontvangt een vergoeding van 50 euro voor je deelname, dat is inclusief een vergoeding van je reiskosten. Als je vragen hebt, laat het dan gerust weten aan Claudia!

Datum: dinsdag 11 juni van 10:00-12:00 uur

Waar: Utrecht (locatie volgt na aanmelding)

Wie: pleegouders die willen meedenken over de Kennisagenda Pleegzorg

Download uitnodiging

Hopelijk tot 11 juni!

« Terug

Sluiten