Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Verhalentournee reist door de Drechtsteden

Verhalentournee reist door de Drechtsteden

Koppen bij elkaar.jpgdonderdag 11 april 2019 09:13

Deze maanden doet de Pleegzorg Verhalentournee zes steden in Zuid-Holland aan. Pleegouders en medewerkers van de gemeenten en pleegzorgorganisaties ontmoeten elkaar en maken samen het vangnet voor pleegkinderen in de gemeenten zo sterk mogelijk. Inmiddels zijn de eerste drie avonden van de Verhalentournee geweest.

De eerste drie bijeenkomsten van de Verhalentournee waren in Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam. In een afwisselend programma en een hoog tempo werden pleegzorgverhalen gedeeld. In dichtvorm, op video, voorgelezen (door onder andere SafeWings) en in een interview met een pleegkind. En natuurlijk ook live aan tafel, waar pleegouders hun belevenissen en ervaringen met elkaar deelden.

De verhalen liegen er niet om. Want dat is pleegzorg: mooi en intens, verrijkend en ingewikkeld tegelijk. Daarom werden er ook afspraken gemaakt om het onderlinge contact te blijven zoeken: eens per kwartaal in Sliedrecht en twee keer per jaar in Dordrecht en Alblasserdam.

Bijeenkomsten in Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht volgen nog in de komende maand. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.denvp.nl/drechtsteden. Wil je zelf zo’n verhalenavond organiseren? Mail dan naar pleegoudernetwerken@denvp.nl. Met dank aan alle deelnemende gemeenten en pleegzorgorganisaties!

« Terug

Sluiten