Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Interviewkandidaten gezocht voor boek over multiculturele pleeggezinnen

Interviewkandidaten gezocht voor boek over multiculturele pleeggezinnen

donderdag 07 maart 2019 13:53

De makers van het boek '18 x 18 Pleegkinderen op de drempel' werken aan een nieuw boek. Dit boek gaat over jongeren die opgroeien in een multicultureel pleeggezin, gezinshuis of adoptiegezin. Voor dit boek zoeken ze jongeren tussen 16 en 19 jaar die het leuk vinden om geïnterviewd te worden over dit onderwerp.

Is het belangrijk om aandacht te schenken aan culturele verschillen en kleurverschillen in het gezin? Deze vraag staat centraal in het nieuwe boek, waarin jongeren aan het woord komen over opgroeien in een gezin met pleeg-, gezinshuis- of adoptieouders die er niet hetzelfde uitzien als zij.  

Het boek wordt geschreven door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. Voor het boek zoeken de auteurs jongeren die een andere culturele achtergrond hebben dan hun pleeg- of gezinshuisouders en daarover geïnterviewd willen wordenNaast interviews komen er in het boek ook fotoportretten van de jongeren en de gezinnen waarin zij wonen.  

Aanmelden en meer informatie 
Ben jij tussen de 16 en 19 jaar, woon je in een multicultureel pleeggezin en vind je het leuk om daarover geïnterviewd te worden? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Femmie Juffer via juffer@fsw.leidenuniv.nlLindy Popma via lindypopma@gmail.com of Monique Steenstra via steenstramonique@gmail.com. Je kunt ook bij hen terecht voor meer informatie. Als dank voor je medewerking krijg je het nieuwe boek zodra het gepubliceerd is en je eigen fotoportret in een lijst. Je gezin ontvangt ook het boek '18 x 18 Pleegkinderen op de drempel' en een uitnodiging voor het symposium waarop het boek gepresenteerd zal worden.  

Meer informatie vind je op de website van BIJ ONS.

« Terug

Sluiten