Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Onderzoek naar verbeterpunten in belastingaangifte voor pleegouders

Onderzoek naar verbeterpunten in belastingaangifte voor pleegouders

14211411955_e17234310f_z.jpgdinsdag 26 februari 2019 13:27

Vanaf 1 maart 2019 kun je belastingaangifte doen over het jaar 2018. Omdat we ieder jaar vragen krijgen van pleegouders over de aangifte, starten we op die datum een onderzoek naar verbeterpunten in de belastingaangifte. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we om met de Belastingdienst de onduidelijkheden aan te passen, zodat aangifte doen als pleegouder in de toekomst duidelijker en eenvoudiger is. Wil jij als pleegouder je ervaringen delen over de belastingaangifte? Meld je snel aan om mee te doen aan het onderzoek!

Vul ik een pleegkind in als kind in de aangifte? Zijn onkosten voor pleegzorg aftrekbaar? Moet ik vergoedingen wel of niet opgeven in de aangifte? Heb ik recht op een bepaalde heffingskorting als ik een pleegkind heb? En moet ik de spaarrekening van mijn pleegkind ook opgeven in de aangifte? De uitleg over deze pleegzorgonderwerpen is niet altijd en voor iedereen duidelijk in de aangifte. Daardoor kan het zijn dat er weleens een vergissing gemaakt wordt bij het invullen van de aangifte. Soms heeft dit zelfs tot gevolg dat pleegouders een bedrag ontvangen van de Belastingdienst maar dit later terug moeten betalen omdat ze er geen recht op hadden.

Deel je ervaringen
Om uit te zoeken waar de onduidelijkheden in de aangifte zitten en wat er verbeterd kan worden, zijn we op zoek naar pleegouders die hun ervaringen over de belastingaangifte willen delen. Hiervoor vragen we je om een korte vragenlijst in te vullen over jouw ervaringen met de aangifte. Dit kost je maximaal 15 minuten. Invullen kan anoniem en we vragen niet naar persoonlijke gegevens.  

Wil jij ons helpen? Meld je dan aan! Na je aanmelding sturen we je alle informatie en een link naar de enquête toe. 

Aanmelden

Resultaten
Na de aangifteperiode analyseren we de onduidelijkheden en verbeterpunten die jullie doorgegeven hebben. Deze uitkomsten bespreken we met de Belastingdienst, zodat zij de uitleg kunnen verbeteren, onduidelijkheden kunnen wegnemen en misverstanden kunnen voorkomen. Zo hopen we dat het volgend jaar eenvoudiger is voor pleegouders om de aangifte in te vullen. 

Heb je vragen over het onderzoek of wil je jouw ervaringen met de Belastingdienst op een andere manier delen? Stuur een mailtje naar info@denvp.nl of vul het contactformulier in.  

« Terug

Sluiten