Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vragenlijst voor gestopte pleegouders om uitval pleegouders te voorkomen

Vragenlijst voor gestopte pleegouders om uitval pleegouders te voorkomen

donderdag 14 februari 2019 10:22

Om meer te weten te komen over de beweegredenen van pleegouders om te stoppen met het pleegouderschap, hebben we een vragenlijst gemaakt voor pleegouders die in de afgelopen twee jaar gestopt zijn. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt om uitval van pleegouders te voorkomen. Ben jij in 2017 of 2018 gestopt als pleegouder? Vul dan de vragenlijst in!

De vragenlijst is onderdeel van een landelijk project over continuïteit in de pleegzorg. Het doel van dit project is om het aantal voortijdig afgebroken plaatsingen (breakdown) terug te dringen en om het uitvallen van pleegouders zoveel mogelijk te voorkomen.

Vragenlijst
Ben je in 2017 of 2018 gestopt als pleegouders? Dan hopen we dat je, uiteraard anoniem en vertrouwelijk mee wilt werken aan dit onderzoek door de vragenlijst in te vullen. Er worden vragen gesteld over de factoren die geleid hebben tot het stoppen met pleegzorg en de omstandigheden waaronder dit plaats vond. We willen graagachterhalen of er iets is wat jou als pleegouder had kunnen helpen om pleegouder te willen en kunnen blijven. Wat je invult, komt niet bij je voormalig pleegzorgaanbieder terecht. De data worden verzameld en geanalyseerd door het NJi en de NVP.

Je kunt de vragenlijst openen via de button hieronder. Invullen kan tot 28 februari en duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Alvast heel erg bedankt voor je medewerking!

Vragenlijst pleegouders

Ben jij inmiddels weer begonnen met het pleegouderschap? Dan behoor je niet tot de doelgroep van het onderzoek en kun je niet meedoen.

Actieonderzoek
Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Maartje via mgardeniers@denvp.nl. Deze vragenlijst is onderdeel van het Actieonderzoek continuïteit pleegzorg. Daarin werken pleegzorgorganisaties samen met Nederlands Jeugdinstituut (NJi), Jeugdzorg Nederland en de NVP. Meer informatie over het project vind je hier.

« Terug

Sluiten