Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vragenlijst voor gestopte pleegouders om uitval pleegouders te voorkomen

Vragenlijst voor gestopte pleegouders om uitval pleegouders te voorkomen

donderdag 14 februari 2019 10:22

Samen met het Nederlands Jeugdinstituut onderzoeken we de beweegredenen van pleegouders om te stoppen met het pleegouderschap. Daarvoor is een vragenlijst gemaakt voor pleegouders die in de afgelopen twee jaar gestopt zijn. Met de uitkomsten willen we uitval van pleegouders zo veel mogelijk voorkomen. Ben jij in 2017 of 2018 gestopt als pleegouder? Vul dan de vragenlijst in!

In de vragenlijst wordt onder andere gevraagd naar de factoren die geleid hebben tot het stoppen met pleegzorg en de omstandigheden waaronder dit plaats vond. We willen graag achterhalen of er iets is wat pleegouders had kunnen helpen om pleegouder te willen en kunnen blijven. 

De vragenlijst is anoniem en vertrouwelijk. Wat je invult, komt niet bij je voormalig pleegzorgaanbieder terecht. De data worden verzameld en geanalyseerd door het NJi en de NVP. Invullen kan tot 28 februari en duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Alvast heel erg bedankt voor je medewerking!

Je kunt de vragenlijst openen via de button hieronder. Invullen kan tot 10 maart en duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Alvast heel erg bedankt voor je medewerking!

Vragenlijst pleegouders

Ben jij inmiddels weer begonnen met het pleegouderschap of al voor 2017 gestopt? Dan behoor je niet tot de doelgroep van het onderzoek en kun je niet meedoen.

Actieonderzoek
Deze vragenlijst is onderdeel van het Actieonderzoek continuïteit pleegzorg. Daarin werken pleegzorgorganisaties samen met het NJi, Jeugdzorg Nederland en de NVP om uitval van pleegouders terug te dringen en breakdown te voorkomen. Meer informatie over het project vind je hier. Heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Maartje via mgardeniers@denvp.nl.

« Terug

Sluiten