Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Helpdesk NVP beantwoordt meer dan vijfhonderd pleegzorgvragen in 2018

Helpdesk NVP beantwoordt meer dan vijfhonderd pleegzorgvragen in 2018

Vraagteken.pngdonderdag 31 januari 2019 15:57

In 2018 beantwoordde de helpdesk van de NVP in totaal 502 pleegzorgvragen. Dat is een toename van meer dan 60% ten opzichte van 2017. De pleegouders die contact opnamen zijn zeer tevreden: gemiddeld beoordeelden zij de hulp die zij kregen met een ruime 8. In 2019 breiden we de helpdesk verder uit, zodat we nog meer pleeggezinnen kunnen helpen en ondersteunen.

Veelgestelde vragen
Onderwerpen waarover de meeste vragen gesteld werden, waren de samenwerking tussen pleegouders en jeugdbeschermers, pleegoudervoogdij, pleegzorg na achttien jaar, het blokkaderecht en overplaatsingen van pleegkinderen. Ook over financiële onderwerpen, zoals de vergoeding van bijzondere kosten en de kinderopvangtoeslag, werden veel vragen gesteld.
Uit de maandelijkse evaluatie onder mensen die contact opnamen met de helpdesk blijkt dat zij zeer tevreden zijn over de dienstverlening. De inhoud van de antwoorden werd beoordeeld met gemiddeld een 8,2. De snelheid waarmee vraagstellers geholpen werden, beoordeelden zij met een 8,0.

Professionalisering
Om de stijging van het aantal vragen op te vangen, maakte de helpdesk in 2018 een professionaliseringsslag. Zo werd een tweede juridisch medewerker aangenomen om pleegouders te helpen. De mogelijkheden om contact op te nemen met de helpdesk werden vorig jaar uitgebreid: het is nu ook mogelijk om via WhatsApp en Facebook contact op te nemen. Ook is er een wekelijkse livechat geïntroduceerd via Facebook Messenger. De laagdrempelige toegang via verschillende kanalen droeg bij aan de groei in 2018.

Ondersteuning en advies voor pleegouders
In 2019 zetten we nieuwe stappen om de ondersteuning van pleegouders via de helpdesk te verbeteren. Daarvoor intensiveren we onder meer de samenwerking met andere organisaties en wordt een nieuw systeem getest waarmee vragen van pleegouders sneller behandeld en beantwoord kunnen worden.

Helpdesk voor pleeggezinnen
De helpdesk van de NVP biedt pleegouders een luisterend oor, denkt mee en geeft (juridisch) advies. Pleegouders kunnen gratis en vrijblijvend contact opnemen. Meer informatie over de helpdesk en de contactgegevens zijn te vinden op www.denvp.nl/helpdesk.

« Terug

Sluiten