Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleeggezin ben je niet alleen: animatie voor vrienden en familie pleeggezin

Pleeggezin ben je niet alleen: animatie voor vrienden en familie pleeggezin

Printscreen animatie 3.pngdonderdag 20 december 2018 10:00

Als er een pleegkind in je gezin komt, verandert er veel. Voor jou en je gezin, maar ook voor je familie en vrienden. Zij weten niet altijd wat pleegzorg inhoudt of wat er bij de zorg voor een pleegkind komt kijken. Om je te helpen om dat uit te leggen, hebben we samen met Stichting Kinderpostzegels een animatie gemaakt die laat zien wat het betekent om pleeggezin te zijn. Bekijk het filmpje hier en deel het met vrienden en familie!

De animatie laat veel kanten van pleegzorg zien, maar nodigt vooral uit om verder in gesprek te gaan over pleegzorg. Door de vragen die mensen in je omgeving hebben te beantwoorden, begrijpen zij beter wat er speelt. En dan kun jij hen makkelijker vragen om hulp of een luisterend oor. 

Je kunt het filmpje delen via de links op deze pagina: www.denvp.nl/pleeggezinbenjenietalleen 

Informatiefolders omgeving pleeggezin 
De animatie is onderdeel van het project ‘Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?’ In dit project hebben we samen met Stichting Kinderpostzegels informatie over pleegzorg verzameld voor specifieke doelgroepen. Naast het animatiefilmpje hebben we informatiefolders gemaakt voor artsen en behandelaars, leerkrachten en werkgevers. Je vindt folders op deze pagina: https://www.denvp.nl/informatie-omgeving-pleeggezin

« Terug

Sluiten