Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Evaluatie Wet verbetering positie pleegouders: deel jouw ervaringen!

Evaluatie Wet verbetering positie pleegouders: deel jouw ervaringen!

woensdag 14 november 2018 13:38

Hoe ervaar jij je positie als pleegouder ten opzichte van de jeugdbeschermer, pleegzorgbegeleider of eigen ouders van een pleegkind? Word je betrokken bij beslissingen die over je pleegkind worden gemaakt en krijg je voldoende informatie om voor je pleegkind te kunnen zorgen? Deze dingen - en nog veel meer - zijn vastgelegd in de Wet verbetering positie pleegouders, die nu geëvalueerd wordt. Deel jouw ervaringen over de positie van pleegouders door de enquête in te vullen!

In 2013 werd de Wet verbetering positie pleegouders ingevoerd. Deze wet is bedoeld om de positie van pleegouders te versterken. Daarvoor is in de wet onder meer medezeggenschap en informatierecht vastgelegd. Er staat ook in dat je instemmingsrecht hebt als het gaat om jouw rol in het hulpverleningsplan voor een pleegkind. De wet wordt nu geëvalueerd om te kijken of het doel van de wet gehaald is, wat er nog beter kan en of de positie van pleegouders in de afgelopen jaren verbeterd is. 

Om de ervaringen van pleegouders te horen, is een enquête gemaakt. Laat weten wat jij vindt van de positie van pleegouders door de enquête in te vullen. Invullen kost je 15 tot 25 minuten.

Enquête positie pleegouders

De evaluatie wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Significant in opdracht van het ministerie van Volksgezonheid, Welzijn en Sport.

« Terug

Sluiten