Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kinderpostzegelactie van start

Kinderpostzegelactie van start

kinderpostzegels.jpgdinsdag 25 september 2018 13:51

Deze week start de jaarlijkse Kinderpostzegelactie! Vanaf 26 september gaan 160.000 kinderen uit groep zeven en acht op pad om andere kinderen een goed thuis te geven. De opbrengst van de actie gaat naar goede doelen die aansluiten bij het thema ‘Een goed thuis voor ieder kind’. Om ieder kind een goed thuis te bieden, zet Kinderpostzegels zich in voor pleegzorg in Nederland en andere landen.

Al zeventig jaar gaan duizenden kinderen langs de deuren om postzegels en andere producten te verkopen. Daardoor kunnen kinderen die extra steun nodig hebben geholpen worden, in binnen- en buitenland. Kinderpostzegels steunt met verschillende programma’s kinderen die, om welke reden dan ook, niet bij hun ouders kunnen wonen, niet naar school kunnen en moeten werken of die al vroeg nare dingen hebben meegemaakt.

Dit jaar kunnen scholen ervoor kiezen om (een deel van) de opbrengst te besteden aan een project bij hen in de buurt of aan kwetsbare kinderen van de eigen school. Het assortiment van kinderpostzegels, kaarten en pleisters is dit jaar opnieuw uitgebreid. Zijn er geen kinderen aan de deur geweest? De kinderpostzegels en andere producten worden ook verkocht via de webshop!

Pleegzorg
De opbrengst van de Kinderpostzegelactie wordt onder meer gebruikt in het programma Pleegzorg van Kinderpostzegels. Dit programma heeft als doel om kinderen die voor korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen een veilig thuis te bieden, waar zij zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen en hechten. Kinderpostzegels steunt met dit programma pleegzorgprojecten en onderzoeken. Ook werken ze samen met verschillende organisaties in de pleegzorg. Ze zijn bijvoorbeeld partner van de Alliantie Kind in Gezin. Ook de NVP werkt samen met Kinderpostzegels, onder andere aan het project 'Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in', waarin we informatiefolders maken voor de omgeving van pleeggezinnen. Ook werken we samen aan een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen, dat vanaf dit najaar uitgedeeld wordt aan ieder nieuw pleeggezin in Nederland. Meer over het programma Pleegzorg van Kinderpostzegels is te vinden op hun website.

« Terug

Sluiten