Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatiefolder over pleegzorg voor werkgevers

Informatiefolder over pleegzorg voor werkgevers

Hoofdkinderen.jpgdinsdag 18 september 2018 10:00

Ben je pleegouder en heb je een werkgever? De komst van een pleegkind kan ook invloed hebben op je werk. Afspraken met hulpverleners zijn bijvoorbeeld niet altijd buiten werktijd te plannen. Om je werkgever te informeren over pleegzorg en over wat het betekent om pleegouder te zijn, hebben we samen met Stichting Kinderpostzegels een informatiefolder gemaakt. Je kunt de folder downloaden en delen met je werkgever.

In de folder staat informatie over pleegzorg voor werkgevers: wat houdt pleegzorg in en wanneer hebben pleegouders bijvoorbeeld recht op pleegzorgverlof en een pleegzorguitkering? Ook wordt in de folder uitgelegd wat het betekent om pleegouder te zijn en waar je als werkgever rekening mee kunt houden. Via de link hieronder kun je de informatiefolder dowloaden, zodat je hem kunt printen en delen met je werkgever. Digitaal versturen kan natuurlijk ook!

Download informatiefolder pleegzorg

Informatie voor pleegouders
Op onze website hebben we informatie verzameld voor pleegouders over dit onderwerp. Hier vind je informatie over pleegzorgverlof, een pleegzorguitkering en andere verlofregelingen waar je als pleegouder aanspraak op kunt maken. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen over dit onderwerp: 

Pleegzorg en je werk

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in? 
De informatiefolder voor werkgevers is onderdeel van het project 'Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?' In dat project ontwikkelen we informatie voor de omgeving van een pleeggezin, zodat je als pleegouders niet telkens hoeft uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. We hebben folders gemaakt voor artsen en behandelaars, leerkrachten en voor werkgevers. Die folders vind je op deze pagina. Daarnaast maken we een animatie voor vrienden en familie van een pleeggezin, waarin uitgelegd wordt wat pleegzorg is en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. Die animatie delen we eind september, dus houd onze website en Facebookpagina in de gaten!

« Terug

Sluiten