Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatiefolder over pleegzorg voor artsen en behandelaars

Informatiefolder over pleegzorg voor artsen en behandelaars

dreamstime_m_103245126.jpgmaandag 10 september 2018 10:00

Je hoopt dat het niet gebeurt, maar het kan zijn dat je pleegkind ziek wordt of een behandeling moet ondergaan. De artsen en behandelaars waar je dan mee te maken krijgt, weten niet altijd wat pleegzorg inhoudt of wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. Om meer informatie te geven over pleegzorg, hebben we samen met Stichting Kinderpostzegels een informatiefolder gemaakt.

In de folder vinden artsen informatie, achtergronden en tips die van pas komen bij de behandeling van een pleegkind. Wie is bijvoorbeeld de wettelijke vertegenwoordiger van een pleegkind en neemt een besluit over een (medische) behandeling? En met wie mag je als arts informatie delen? Waar moet je rekening mee houden bij de behandeling van een pleegkind? En hoe noem je de pleegouders als het pleegkind hen geen papa en mama noemt? Via de link hieronder kun je de informatiefolder dowloaden, zodat je hem kunt printen en delen met de artsen en behandelaars van je pleegkind. Digitaal versturen kan natuurlijk ook!

Download informatiefolder pleegzorg

Informatie voor pleegouders
Op onze website hebben we nog meer informatie verzameld over dit onderwerp voor zowel pleegouders als artsen en behandelaars. Hier vind je bijvoorbeeld een beslisschema dat helpt om te bepalen wie toestemming geeft voor een behandeling van een pleegkind en antwoord op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Je vindt er alles over op deze pagina: 

Ziekte en (medische) behandelingen

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?
De informatiefolder voor leerkrachten is onderdeel van het project 'Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?' In dat project ontwikkelen we informatie voor de omgeving van een pleeggezin, zodat je als pleegouders niet telkens hoeft uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. We hebben folders gemaakt voor artsen en behandelaars, leerkrachten en voor werkgevers. Die folders vind je op deze pagina. Daarnaast maken we een animatie voor vrienden en familie van een pleeggezin, waarin uitgelegd wordt wat pleegzorg is en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. Die animatie delen we eind september, dus houd onze website en Facebookpagina in de gaten!

« Terug

Sluiten