Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatiefolder voor leerkrachten van een pleegkind

Informatiefolder voor leerkrachten van een pleegkind

Lezende kinderen.jpgwoensdag 05 september 2018 10:00

Ook op de laatste plaatsen zijn deze week de scholen weer begonnen! Gaat jouw pleegkind naar een nieuwe klas of misschien zelfs naar een nieuwe school? De nieuwe leerkracht weet misschien nog niet alles over pleegzorg of wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. Om meer informatie te geven over pleegzorg, hebben we samen met Stichting Kinderpostzegels een informatiefolder gemaakt voor leerkrachten die een pleegkind in de klas krijgen. Deel de folder vooral met de leerkracht van jouw pleegkind!

Leerkrachten kunnen in de folder informatie vinden over pleegzorg. Er staan ook tips en voorbeelden in de folder, bijvoorbeeld over hoe je als leerkracht om kunt gaan met het gedrag van een pleegkind in de klas. Daarnaast staat in de folder wie een leerkracht op de hoogte moet houden, informatie over geheime plaatsingen en over wie inzage heeft in het leerlingdossier. En hoe ga je als leerkracht om met Vader- en Moederdag als een kind niet meer bij zijn eigen ouders woont? Via de link hieronder kun je de informatiefolder downloaden, zodat je hem kunt printen en delen met de leerkracht van je pleegkind. Digitaal versturen kan natuurlijk ook! 

Download informatiefolder leerkrachten

Aanvullende informatie
Naast de folder hebben we alle informatie over pleegkinderen en onderwijs verzameld die handig is voor zowel pleegouders als leerkrachten: wie bepaalt waar een pleegkind naar school gaat en hoe zit het met de vergoeding van onderwijskosten die je maakt als pleegouder? En wie zet eigenlijk zijn handtekening onder het rapport van een pleegkind? Je vindt er alles over op deze pagina:

Onderwijs en kinderopvang

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in? 
De informatiefolder voor leerkrachten is onderdeel van het project 'Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?' In dat project ontwikkelen we samen met Kinderpostzegels informatie voor de omgeving van een pleeggezin, zodat je als pleegouders niet telkens hoeft uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat de komst van een pleegkind betekent. We hebben folders gemaakt voor artsen en behandelaars, leerkrachten en voor werkgevers. Die kun je op deze pagina vinden.

Voor vrienden en familie van een pleeggezin maken we een animatiefilm waarin uitgelegd wordt wat pleegzorg is en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. De animatie verschijnt eind september, dus houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten!

« Terug

Sluiten