Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Training in trainerskwaliteiten: meld je aan voor de pilot!

Training in trainerskwaliteiten: meld je aan voor de pilot!

pilot_illustratie_kleinwebsite.jpgwoensdag 25 juli 2018 08:06

Heb jij ervaring in het opvoeden en begeleiden van uit huis geplaatste kinderen in een gezin? En zou jij die kennis en ervaring als trainer willen delen met andere pleeg- en gezinshuisouders? Doe dan mee aan de pilot ‘training in trainerskwaliteiten’!

Mensen leren het meest van een trainer die de juiste kennis én de juiste vaardigheden heeft. Daarom biedt deze vijfdaagse opleiding je de mogelijkheid om je vaardigheden als trainer te ontwikkelen. Daarnaast leer je om deze vaardigheden juist voor het trainen van pleeg- en gezinshuisouders in te zetten.

Wat kun je verwachten?
Het is een actieve training, waarbij je veel zelf oefent. Kennisoverdracht gebeurt deels klassikaal en deels via e-learning. Bij de training hoort een trainershandboek om te gebruiken als handleiding voor als je zelf workshops of trainingen geeft. Tijdens de zesde dag, een ‘train de trainer-dag’, zijn persoonlijke coaching en supervisie onderdeel van het programma.

Voor wie?
De pilot ‘training in trainingskwaliteiten’ is bedoeld voor ervaren pleeg- en gezinshuisouders die als trainer van hun collega’s aan de slag willen. Ook pleegzorgprofessionals die als onderdeel van hun werk (aspirant-)pleegouders trainen, maar daar geen specifieke trainersopleiding voor hebben gevolgd, kunnen deelnemen. 

Versterken van de kracht van pleegouders
De pilot is onderdeel van het programma Versterken van de kracht van pleegouders, in samenwerking met Gezinspiratieplein, Stichting Kinderpostzegels en Bep van Sloten. Het programma wil uiteindelijk een landelijk netwerk van trainers vormen die pleegzorgtrainingen kunnen geven en ontwikkelen. Voorwaarde voor deelname is dat je jezelf wilt ontwikkelen om leeractiviteiten te verzorgen voor pleeg- of gezinshuisouders, vrijwillig of professioneel. 

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan tot 3 september via de website van Gezinspiratieplein. Meer informatie over de opleiding vind je hier

De kosten van de training bedragen €750,-. Vormen deze kosten een bezwaar? Neem dan contact op, dan denken we met je mee over vergoedingsmogelijkheden of andere oplossingen! 

« Terug

Sluiten