Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Informatiefolder over pleegzorg voor docenten: vul de vragen in!

Informatiefolder over pleegzorg voor docenten: vul de vragen in!

Untitled design (33).pngwoensdag 16 mei 2018 15:32

Samen met Stichting Kinderpostzegels maken we een informatiefolder over pleegzorg voor docenten. Die folder kun je aan de docent van je pleegkind overhandigen, zodat hij of zij meteen alle informatie over pleegzorg heeft. Zo hoef je niet iedere keer uit te leggen wat pleegzorg inhoudt en wat het betekent om een pleegkind op te vangen in je gezin. We zijn benieuwd welke informatie volgens jou niet mag ontbreken in de folder. Laat het ons weten door een korte vragenlijst in te vullen.

Raadpleeg
Sinds vorige maand is de website raadpleeg.org online, een website met handige tips en informatie voor basisschooldocenten die een pleegkind in de klas krijgen. Op deze website is al veel informatie over pleegzorg beschikbaar voor docenten. In aanvulling daarop willen wij graag een folder maken voor álle docenten: niet alleen basisschooldocenten, maar ook de peuterleidster en middelbare schooldocent en zowel voor het regulier als het speciaal onderwijs. Waar docent staat, zou dus ook bijvoorbeeld peuterleidster gelezen kunnen worden. 

Om niets te vergeten in de folder, zijn we benieuwd wat er volgens jou in zou moeten staan. Laat het ons weten door de korte vragenlijst in te vullen!

Vul de vragen in!

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?
De informatiefolder die we maken, is onderdeel van het project ‘Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?’ Hierin werken we samen met Stichting Kinderpostzegels aan relevante informatie voor de omgeving van een pleeggezin. Voor vrienden, familie en kennissen maken we een kort animatiefilmpje. Voor medici, docenten en werkgevers maken we informatiefolders. Zo geven we pleeggezinnen praktische informatie over pleegzorg die zij uit kunnen delen aan hun omgeving, zodat zij niet telkens hoeven uit te leggen wat pleegzorg is. Meer informatie over het project vind je hier.

« Terug

Sluiten