Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Nieuwe meldactie: 'Is er een plan voor ieder pleegkind?'

Nieuwe meldactie: 'Is er een plan voor ieder pleegkind?'

Untitled design (29).pngvrijdag 20 april 2018 10:00

Vandaag start de nieuwe meldactie van de NVP, dit keer over het hulpverleningsplan voor een pleegkind. We willen graag meer zicht krijgen op jouw ervaringen met deze plannen en zijn benieuwd naar de verbeterpunten die er zijn. Daarvoor hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Vul snel de vragen in!

Veel pleegouders willen graag gezien worden als een volwaardig zorgpartner: zij voelen zich niet altijd gehoord door professionals en instanties waarmee ze samenwerken en worden niet altijd meegenomen in besluiten. Hun mening weegt niet altijd even zwaar mee, terwijl zij het pleegkind dagelijks meemaken. Er zijn soms ook onduidelijkheden over de taakverdeling rond pleegzorg: wie doet wat als pleegzorgbegeleider, jeugdbeschermer of gedragsdeskundige en wie is waarvoor verantwoordelijk? Pleegouders vinden het vaak onduidelijk welke professionals ze waarvoor kunnen aanspreken en in de praktijk weten professionals ook niet altijd wie welke taak precies heeft.

Het opstellen en bijhouden van een hulpverleningsplan voor een pleegkind kan helpen om de verantwoordelijkheden, afspraken, doelen en taakverdeling met betrekking tot de pleegzorgplaatsing vast te leggen. Daarnaast is het een middel om als pleegouder mee te praten en mee te denken over de hulpverlening voor een pleegkind. Zo kan een hulpverlengingsplan dienen als leidraad voor een pleegzorgplaatsing. Maar wordt het hulpverleningsplan in de praktijk ook zo gebruikt of gebeurt dit onvoldoende?

De NVP wil met deze meldactie graag meer zicht krijgen op hoe er in de praktijk gewerkt wordt met een hulpverleningsplan voor een pleegkind. Wordt zo'n plan inderdaad opgesteld? Heb je als pleegouders voldoende invloed op de doelen die worden opgesteld en helpt het om de taakverdeling tussen partijen duidelijker te maken? Met deze meldactie willen we graag meer zicht krijgen op de status van de hulpverleningsplannen van pleegkinderen en de invloed die je daarop hebt als pleegouder. Vul daarvoor de korte vragenlijst in. Het invullen duurt maximaal tien minuten. 

Doe mee met de meldactie!

« Terug

Sluiten