Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Workshops belangenbehartiging: binnenkort bij jou in de buurt?

Workshops belangenbehartiging: binnenkort bij jou in de buurt?

Untitled design (29).pngdonderdag 22 februari 2018 09:18

In 2018 gaan we nieuwe workshops belangenbehartiging organiseren! De workshops eind 2017 waren een groot succes en krijgen daarom een vervolg. In de workshop leer je hoe je pleegzorg onder de aandacht brengt in jouw gemeente, zodat jouw stem en die van andere pleegouders gehoord wordt. Heb jij interesse in een workshop bij jou in de buurt? Lees dan snel verder!

In de workshop, die we organiseren in samenwerking met Lobby Lokaal, ga je aan de slag met een belangenbehartigingsvraag en een plan van aanpak daarvoor. Je krijgt tips om jouw aandachts- en verbeterpunten voor pleegzorg onder woorden te brengen en stevig neer te zetten. Ook leer je wat raadsleden, ambtenaren en wethouders doen om een goed beleid neer te zetten en wat je als pleegouder kunt doen om daar invloed op uit te oefenen. Bij iedere workshop schuift een raadslid of wethouder aan die uit de praktijk kan vertellen wat wel en niet werkt. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Terugblik 2017
In het najaar van 2017 zijn we gestart met de workshops ‘Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente’. Pleegouders die deelnamen aan de workshop waren enthousiast over de inhoud van de workshop:

“Ik heb goede informatie gekregen. Kundige en tevens toegankelijke workshopleiders en informele sfeer.”

“Prettige sfeer, goede balans tussen informatie bieden en interactie. Goed dat er ook een gemeenteraadslid aansloot! Haar verhaal en de tips die zij gaf, voegden veel toe aan het geheel.”

Ook een workshop bij jou in de buurt?
Ben je POR-lid en wil je de pleegouders van jouw pleegzorgorganisatie kennis laten maken met lobby en belangenbehartiging? Of is er een pleegoudernetwerk in jouw woonplaats en wil je met elkaar opkomen voor de belangen van pleegouders? We komen graag langs om een workshop te verzorgen!

  • De workshop is toegankelijk voor alle pleegouders. Pleegouders van verschillende pleegzorgorganisaties en uit verschillende plaatsen zijn welkom.
  • Voorafgaand aan de workshop krijg je informatie toegestuurd waarin staat hoe de gemeente werkt. Neem die informatie goed door, zodat we in de workshop dieper in kunnen gaan op de praktische uitvoering van belangenbehartiging.
  • We proberen de workshops in alle delen van het land te organiseren, zodat zoveel mogelijk pleegouders de mogelijkheid hebben om aan te sluiten.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de workshops.

Heb je interesse in een workshop? Neem dan contact op met Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl om de mogelijkheden te bespreken of vul het contactformulier in.

« Terug

Sluiten