Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?

dreamstimemedium_5219955.jpgwoensdag 21 februari 2018 11:09

Om pleegouders te voorzien van goede pleegzorginformatie die zij kunnen delen met mensen in hun omgeving, werken de NVP en Stichting Kinderpostzegels aan het project ‘Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in?’ In dit project ontwikkelen we informatiefolders en factsheets die pleegouders aan mensen en instanties in hun omgeving kunnen geven. Die informatiefolders maken we eerst voor medici. Je kunt ons daarbij helpen door een korte vragenlijst in te vullen!

Een pleegkind opvangen in je gezin kan veel impact hebben. Voor je eigen gezin, maar ook voor mensen in je omgeving. Niet iedereen weet wat pleegzorg inhoudt en soms hebben mensen niet door hoeveel veranderingen de komst van een pleegkind met zich meebrengt. Ook gelden er soms andere regels voor pleegkinderen dan voor eigen kinderen, bijvoorbeeld als een ouder of voogd de wettelijke vertegenwoordiger is. Hiervan is niet iedereen op de hoogte.

De achtergronden, regels en informatie over pleegzorg en pleegkinderen gaan we op een rijtje zetten, zodat je als pleegouder niet altijd alles hoeft uit te leggen. We starten met informatie voor tandartsen, huisartsen en medisch specialisten. Daarna volgt informatie voor vrienden en familie van een pleeggezin en gaan we aan de slag met de informatie voor leerkrachten en werkgevers.

Voor de informatiefolder voor medici horen we graag van pleegouders wat medici zouden moeten weten over de zorg voor een pleegkind. Daarvoor hebben we een vragenlijst gemaakt die je in kunt vullen via de link hieronder. Op 6 maart organiseren we een online focusgroep waarin we verder praten over wat er niet mag ontbreken in de folder. Meld je aan als je hierover mee wilt denken of laat ons jouw ideeën weten door te mailen naar Evelien via erijp@denvp.nl.

Vul de vragenlijst in

« Terug

Sluiten