Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegouders gezocht voor werkgroep over leer- en ontwikkelmogelijkheden

Pleegouders gezocht voor werkgroep over leer- en ontwikkelmogelijkheden

Versterken.pngwoensdag 14 februari 2018 08:50

Om een verschil te maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders blijven leren en zich blijven ontwikkelen. Want pleegzorg is waardevol, maar kan ook zwaar en ingewikkeld zijn. Veel pleegouders erkennen dat jezelf blijven ontwikkelen en scholing bij kunnen dragen om het pleegouderschap goed vol te houden. In het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’ werken wij samen om dat mogelijk te maken. Ben jij pleegouder en vind je het interessant om mee te denken over leer- en ontwikkelmogelijkheden voor pleegouders? Dan zijn we op zoek naar jou!

In de werkgroep ‘Doe het zelf’ ontwikkelen we, samen met een groep pleegouders, een aanpak om alle pleegouders te helpen bij het leren en ontwikkelen. Aan welke kennis en vaardigheden zou je in het eerste jaar van je pleegouderschap aandacht moeten besteden? Hoe kun je jezelf blijven ontwikkelen als het gaat om de samenwerking met andere spelers rond je gezin? Welke kennis heb je nodig als je te maken krijgt met een pleegkind met een trauma? Welke verdieping kun je zoeken als je al langer pleegouder bent?

Op basis van het antwoord op deze en andere vragen, willen we uiteindelijk een model ontwikkelen waarmee pleegouders zelf invulling kunnen geven aan hun pleegouderschap. Andere werkgroepen binnen ons programma werken er daarnaast hard aan om te zorgen dat de kennis en benodigde scholing daadwerkelijk beschikbaar komt.

Het uitgangspunt van onze aanpak is ‘voor en door pleegouders’. Daarom zijn we op zoek naar meer pleegouders die met ons meedenken en -doen. Ongeveer eens per maand hebben we een bijeenkomst en soms hebben we aanvullende vragen voor je. De eerstvolgende bijeenkomst is op 9 maart in Utrecht. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor je inzet.

Meer informatie over het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’: www.denvp.nl/versterken. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan bij Maartje Gardeniers via mgardeniers@denvp.nl

« Terug

Sluiten