Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bijna honderd deelnemers voor workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

Bijna honderd deelnemers voor workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

20171128_201634.jpgdonderdag 30 november 2017 13:00

In oktober en november organiseerden we samen met Lobby Lokaal de workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente' in Alkmaar, Varsseveld, Amsterdam, Hoogeveen en Goirle. Bijna honderd pleegouders kregen uitleg over de gemeente en pleegzorgorganisatie, en hoe je ervoor kunt zorgen dat de stem van pleegouders gehoord wordt.

In de workshops werd uitgelegd hoe de gemeente werkt en waar je aan kunt kloppen met jouw ervaringen en tips. Ook werd er stilgestaan bij de invloed die je, eventueel samen met de POR, kunt uitoefenen op jouw pleegzorgorganisatie. De gemeenten en de pleegzorgorganisatie bepalen samen het pleegzorgbeleid en hebben daardoor invloed op het speelveld waar jij als pleegouder deel van uitmaakt. Hoe ga je daarmee om en hoe zorg je ervoor dat jij ook een goede plek krijgt in dit speelveld? Wat kun je het beste doen als je wilt laten weten wat jij nodig hebt als pleegouder? Die vragen werden beantwoord in de workshop.

Bij elke workshop was een raadslid of wethouder aanwezig. Zij vertelden wat wel en niet werkt als je voor jouw belangen en die van andere pleegouders wilt opkomen en beantwoordden vragen uit de praktijk.

Bijna honderd pleegouders deden mee aan de workshops. Om nog meer pleegouders te helpen bij lokale belangenbehartiging hebben we een boekje voor pleegouders gemaakt met de belangrijkste inzichten uit de workshops. Een speciale webbagina met informatie over lobby bij gemeenten en pleegzorgorganisaties lanceren we binnenkort. Op die pagina vind je tips, maar ook goede voorbeelden van lokale lobby.

Heb jij goede voorbeelden van succesvolle lobby in jouw gemeente? Laat het ons weten! Wil je meer weten over lokale belangenbehartiging voor pleegouders of heb je vragen hierover, neem dan contact op met Jorien, dan houdt zij je op de hoogte: jkruijswijkjansen@denvp.nl

« Terug

Sluiten