Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Startpakket voor nieuwe pleeggezinnen: wat had jij graag ontvangen?

Startpakket voor nieuwe pleeggezinnen: wat had jij graag ontvangen?

kinderpostzegels.jpgdinsdag 28 november 2017 14:50

De NVP en Stichting Kinderpostzegels werken samen aan een startpakket voor nieuwe pleeggezinnen. Met dit pakket willen we pleeggezinnen een warm welkom bieden en op weg helpen bij een nieuwe plaatsing. In de maanden daarna gaan we pleeggezinnen voorzien van handige informatie, goede tips en (juridische) hulp. Om een goed startpakket samen te stellen, hebben we de hulp van pleegouders nodig. Wat zou volgens jou een startend pleeggezin helpen?

Het startpakket moet een pakket worden waar ieder nieuw pleeggezin iets aan heeft. Daarom zijn we benieuwd naar ideeën en suggesties van pleegouders. Heb jij als startende pleegouder iets gemist? Wat zou waardevol geweest zijn toen jij je eerste pleegzorgplaatsing kreeg? Is er bepaalde informatie die jou snel op weg heeft geholpen of zocht je juist iets heel anders dan informatie? Nadat nieuwe pleeggezinnen het startpakket ontvangen hebben, blijven we ze ook in de maanden daarna ondersteunen. We horen graag wat jouw wensen waren en waar jij mee geholpen zou zijn als startende pleegouder. Laat ons weten wat er volgens jou in het startpakket zou moeten komen, zodat we nieuwe pleeggezinnen daarmee op weg kunnen helpen!

Wil je ons helpen en meedenken over de inhoud van het startpakket en de ondersteuning van startende pleeggezinnen en ben je korter dan drie jaar pleegouder? Meld je dan aan via info@denvp.nl of vul het contactformulier in.

Contact

« Terug

Sluiten