Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Doneer je schoolhek: nieuwe campagne om pleegouders te werven

Doneer je schoolhek: nieuwe campagne om pleegouders te werven

Deniz-PNG.pngmaandag 02 oktober 2017 14:00

Pleegzorg Nederland is een nieuwe campagne gestart om pleegouders te werven: Doneer je schoolhek. Met spandoeken aan het schoolhek worden gezinnen gezocht die nog een plekje vrij hebben voor een pleegkind.

Er zijn drie spandoeken gemaakt die opgehangen kunnen worden aan het schoolhek: één spandoek voor de onderbouw van de basisschool, één voor de bovenbouw en één voor het voortgezet onderwijs. Meedoen aan de campagne is kostenloos voor scholen. De pleegzorgorganisaties zorgen ervoor dat de spandoeken bij de scholen terecht komen als ze zich hebben aangemeld. 

Het aantal nieuwe pleegouders dat zich vorig jaar heeft aangemeld, is gedaald. Daardoor dreigt een tekort aan pleegouders. Om ervoor te zorgen dat er genoeg pleeggezinnen zijn om ieder pleegkind een fijne plek te bieden, moeten de huidige pleeggezinnen behouden blijven, maar zijn ook nieuwe pleeggezinnen hard nodig. 

Heeft jouw school nog een plekje vrij voor een spandoek? Meer informatie over de campagne en de spandoeken vind je op de campagnewebsite supergewonemensengezocht.nl

« Terug

Sluiten