Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Van Rijn: 'Actieplan Pleegzorg voor juni klaar'

Van Rijn: 'Actieplan Pleegzorg voor juni klaar'

maandag 08 mei 2017 10:30

Het Actieplan Pleegzorg wordt nog deze maand gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in antwoord op vragen van D66-kamerlid Raemakers.

Het actieplan had eigenlijk in maart klaar moeten zijn, maar staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil met een 'stevig en gedragen actieplan' voor de pleegzorg komen. Het plan laat daardoor wel iets langer op zich wachten.  "Uit het gevoerde overleg blijkt een grote bereidheid van betrokken partijen om de opgaven in de pleegzorg op te pakken," schrijft Van Rijn. 

Op dit moment werken VWS, Jeugdzorg Nederland (JN), de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) aan een actieplan voor de pleegzorg. Ook gemeenten, pleegzorgorganisaties, de Raad voor de Kinderbescherming, het Landelijk Overleg PleegOuderRaden, vertegenwoordigers van lokale en regionale pleegouderraden zijn bij het overleg betrokken.

« Terug

Sluiten