Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bijeenkomst voor pleegouders over eigen kinderen in pleeggezin

Bijeenkomst voor pleegouders over eigen kinderen in pleeggezin

afbeelding 21 mei.pngvrijdag 26 april 2019 08:44

Het is voor eigen kinderen van pleegouders behoorlijk wennen als ze een pleegbroer of -zus krijgen. Het kan heel leuk zijn, maar ook best lastig. Het is belangrijk dat er goed naar hen geluisterd wordt en dat zij de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Om van pleegouders te horen hoe er aandacht kan zijn voor eigen kinderen, organiseren we op 21 mei samen met het NJi een bijeenkomst.

In het project Kinderen van pleegouders: een vergeten groep? werken we samen met het NJi en pleegzorgorganisaties aan bewustwording bij pleegouders en pleegzorgbegeleiders over het belang van goede ondersteuning van kinderen van pleegouders bij een pleegzorgplaatsing. We gaan op zoek naar wat er al gebeurt voor eigen kinderen van pleegouders en waaraan zij en hun ouders behoefte hebben. Dit doen we samen met kinderen van pleegouders, pleegouders, professionals en anderen.

Bijeenkomst
Op 21 mei organiseren we een bijeenkomst voor pleegouders. 
We gaan graag met je in gesprek over de mooie kanten van pleeggezin zijn, maar ook over de knelpunten die je ervaart. Ook zijn we benieuwd naar jouw ideeën over hoe aandacht voor eigen kinderen zou kunnen terugkomen in de pleegzorgbegeleiding en wat de behoefte van ouders daarbij is. 

Wil je jouw ideeën over de begeleiding en ondersteuning van kinderen van pleegouders delen? Meld je voor 3 mei aan voor de bijeenkomst op 21 mei! De bijeenkomst is in Utrecht en duurt van 9.30 tot 11.30 uur. Je krijgt een vergoeding van 75 euro, inclusief reiskosten. In de uitnodiging vind je meer informatie:

Uitnodiging 21 mei

Aanmelden
Aanmelden kan bij Stefanie Abrahams van het 
NJi via s.abrahamse@nji.nl of 0615321189. Er zijn nog maar een paar plekken vrij, dus meld je snel aan!

Meer informatie over het project vind je hier. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels.

« Terug

Sluiten