Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Zorgen voor jezelf

zorgen voor jezelf.png

Zorgen voor jezelf

In dit dossier sta je als pleegouder zelf centraal. Hoe blijf je bij op pleegzorggebied? Hoe zorg je dat je het volhoudt als het even tegenzit? Hoe regel je voldoende hulptroepen, zodat je er niet alleen voor staat? Zorgen voor jezelf, dus!

Ontmoet andere pleegouders op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_3B@2x.png

Op pleegzorg.nl vind je een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Ook vind je er actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen en een groeiend leeraanbod. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

http://www.pleegzorg.nl

dreamstimemedium_1563374.jpg

Projecten en activiteiten

We helpen jou en je pleeggezin om je pleegkind het beste te bieden en pleegzorg vol te kunnen houden. Dat doen we met verschillende projecten en activiteiten.

Klik hier

Blogs

 1. De regie nemen

  13 augustus 2020 om 08:20 door Jan Willem 0 reacties

  Als pleegouder ben je een radertje in een groter systeem. Eigen ouders en familie, pleegzorgwerker, gezinsvoogd, hulpverlener, leerkracht: allemaal hebben ze direct en indirect invloed op het leven van je pleegkind, je gezin en van jouzelf. Welke rol heb jij daarin en welke rol neem je?

  Lees verder

 2. Hoe gaat het?

  13 augustus 2020 om 08:15 door Jan Willem 0 reacties

  Als pleegouder beteken je iets voor een kind. Dat ‘iets’ kan heel veel of heel weinig zijn. Het kan goed zichtbaar zijn of juist nauwelijks op te merken. Wat ook niet altijd even zichtbaar is, is wat pleegzorg van jou vraagt.

  Lees verder

 3. Daar doe je het voor!

  12 augustus 2020 om 10:00 door Jan Willem 0 reacties

  Wanneer je aan iemand vertelt dat je pleegouder bent, krijg je vaak bewonderende reacties. “Tjonge, wat bijzonder!” “Knap dat je dat kunt, zeg!” Heel aardig natuurlijk, maar eigenlijk wil je dat vaak ook weer niet echt horen. Want die complimentjes, daar doe je het natuurlijk niet voor. Maar waarom dan eigenlijk wel?

  Lees verder

 4. Zelfzorg

  26 september 2019 om 09:00 door Anna 6 reacties

  zelfzorg.jpg

  Ze hadden het me tijdens de cursus wel gezegd hoor, hoe belangrijk het is om voor jezelf te zorgen. Met klem zelfs, eerlijk gezegd.
  En ook dat ik me niet moest verheugen op een pleegkind. Zo léuk zou het niet worden. Boeiend, dat wel.
  Alsof ik een naïef kind was. Alsof ik mezelf niet zou kennen. Ik heb een zorgopleiding gedaan en ik ben gewoon enthousiast. Laat me dat koesteren.

  Lees verder

Ontmoet pleegouders bij jou in de buurt

kaart pleegoudernetwerken.pngPleeggezin ben je samen. Door met elkaar mee te denken en mee te leven, kunnen pleegouders een geweldige hulpbron zijn voor elkaar. Daarom zorgen we dat we elkaar als pleegouders kunnen ontmoeten. Wil jij andere pleegouders bij jou in de buurt ontmoeten om ervaringen en tips uit te wisselen of gewoon eens een kop koffie te drinken? Meer informatie over pleegoudernetwerken vind je hier.

Netwerken met pleegouders

Terug

kaart zeg heb jij misschien een goeie tip.PNG

Tips over pleegzorg ontvangen?

Iedere twee weken een handige of praktische pleegzorgtip in je mailbox ontvangen? Schrijf je in!

Inschrijven
Sluiten