Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Bijblijven over pleegzorg

zorgen voor jezelf.png

Bijblijven over pleegzorg

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat er in pleegzorgland allemaal gebeurt? Hieronder vind je een aantal manieren waarop je dat kunt doen!

Trainingen en cursussen

Iedere pleegzorgaanbieder organiseert meerdere keren per jaar een training of cursus voor pleegouders. Dat gaat dan over onderwerpen als ‘pleegzorg en digitale media’, ‘hechting’ of ‘communiceren met pleegkinderen’.  Interessant en leerzaam om je eigen gedachten weer eens te toetsen en nieuwe dingen te weten te komen. Bovendien ontmoet je andere pleegouders van wie je boeiende belevenissen en handige tips krijgt.

Tijdschrift: BIJ ONS - thuis in pleeggezin en gezinshuis

Een ‘must’ voor iedere pleegouder: een abonnement op BIJ ONS - thuis in pleeggezin en gezinshuis. Het blad verschijnt zes keer per jaar, waarvan vier keer in de brievenbus en twee keer online.

Tip: op de website van BIJ ONS vind je een enorm archief met relevante artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Een aanrader!

Meer weten? Kijk op www.bijonspleegzorg.nl

Websites over pleegzorg

Over pleegzorg wordt ook online veel geschreven. Hier vind je een aantal interessante links:

Websites over pleegzorg

Boeken over pleegzorg

Er zijn ook talloze boeken geschreven over pleegzorg. Goed om op de hoogte te blijven en meer te leren over het pleegouderschap. 

Boeken over pleegzorg

Terug naar Zorgen voor jezelf

Sluiten