Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten over Zorgen voor je pleegkind

 1. De band met je pleegkind

  12 augustus 2020 om 16:35 door Jan Willem 0 reacties

  Wanneer je pleegouder wordt, weet je natuurlijk dat een pleegkind niet je eigen kind is. Maar wat dat werkelijk betekent, ontdek je pas gaandeweg. Na de eerste start merk je vaak al snel hoe groot de invloed van eigen ouders en familie nog kan zijn. Dat kan in kleine dingen zitten: “van mijn moeder hoef ik mijn tanden niet te poetsen”. Vaak merk je echter ook hoe sterk je pleegkind emotioneel verbonden is met de eigen ouder(s). Dat kan ervoor zorgen dat het kind zich maar moeilijk aan jouw zorgen kan overgeven, of zich daar zelfs actief tegen verzet.

  Het maakt natuurlijk nogal wat uit op welke leeftijd je pleegkind bij je kwam wonen. Maar hoe oud ook: elk pleegkind groeit op in het volle besef: mijn ouders kunnen niet (volledig) voor mij zorgen. Daar moet je als pleegkind mee zien te leven, hoe betrokken, zorgzaam en lief je pleegouders ook zijn.

  Lees meer over "De band met je pleegkind"

  Labels:

 2. Wat vooraf ging

  10 augustus 2020 om 16:30 door Jan Willem 0 reacties

  Het moment dat je je pleegkind voor de eerste keer zag, herinner je je dat nog? Hoe was het begin van de periode waarin jullie deel zijn gaan uitmaken aan elkaars leven? Van wat daaraan vooraf ging weet je soms maar weinig. Toch is die voorgeschiedenis ontzettend belangrijk, hoe oud of jong je pleegkind ook is.

  Lees meer over "Wat vooraf ging"

  Labels:

Sluiten