Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten over Een pleegkind in je gezin

 1. Zorgen voor je pleeggezin

  13 augustus 2020 om 09:00 door Jan Willem 0 reacties

  Heb je weleens mensen gesproken die in hun jeugd een pleegbroertje of –zusje hebben gehad? Zij vertellen verhalen over afwisseling, plezier en speelkameraadjes, maar soms ook over stress, onrust of zelfs onveiligheid.

  Lees meer over "Zorgen voor je pleeggezin"

  Labels:

 2. Timemanagement voor pleeggezinnen

  13 augustus 2020 om 08:05 door Jan Willem 0 reacties

  Pleegkinderen hebben al genoeg aan hun hoofd en jij hebt een druk gezin. Reden genoeg dus voor wat rust en regelmaat. Maar wat als je zelf lichtelijk chaotisch bent?

  Lees meer over "Timemanagement voor pleeggezinnen"

  Labels:

 3. Jouw unieke pleeggezin

  13 augustus 2020 om 08:00 door Jan Willem 0 reacties

  In het najaar van 2016 waren we als NVP bij de pleegzorgdagen in Duinrell. We boden pleeggezinnen de kans om op de foto te gaan bij een professionele fotograaf. Meer dan 300 pleeggezinnen maakten er gebruik van. En wij keken van een afstandje toe.

  Wat we zagen was heel bijzonder. Iedere foto vertelde een eigen verhaal. Steeds een andere samenstelling, elk kind een eigen verhaal en ieder gezin uniek. We  zagen pleegouders met een pleegdochter die zelf ook net moeder was geworden. Twee Turkse pleegouders poseerden met twee Surinaamse kleuters. Maar er waren ook pleeggrootouders met hun kleinkind, een alleenstaande moeder met een peuter en twee vaders met wel vier of vijf pubers. Over ieder gezin zou je zo een boek kunnen schrijven!

  Lees meer over "Jouw unieke pleeggezin"

  Labels:

 4. Herstel van het gewone leven

  12 augustus 2020 om 14:00 door Jan Willem 1 reactie

  De titel van dit artikel verwijst naar een boek van Prof. Dr. Wim ter Horst, waarin de kracht van het alledaagse als ‘opvoedmiddel’ uitgebreid wordt uitgelegd. In feite is deze gedachte één van de bestaanspijlers van pleegzorg: kinderen ervaren ‘herstel’ wanneer zij deel worden van het gewone leven van een pleeggezin.

  Lees meer over "Herstel van het gewone leven"

  Labels:

Sluiten