Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten over Corona

 1. Terug naar school, maar dan anders

  28 mei 2020 om 09:30 door Anna 0 reacties

  anna.school.jpg

  Er gingen weken voorbereiding aan vooraf omdat het allemaal anders zou zijn. Zondag was Kerstin er helemaal klaar voor. Ze had zo'n zin om weer naar school te gaan!!

  Lees meer over "Terug naar school, maar dan anders"

  Labels:

 2. Videobellen

  20 mei 2020 om 13:20 door Amy 2 reacties

  amy.auto.jpg

  Videobellen. Ik denk dat de meesten van ons hier vrij onbekend mee waren voor de coronacrisis. In mijn omgeving in ieder geval wel. Zo gebeurde het dat we tijdens het videobellen met familie en vrienden regelmatig alleen wenkbrauwen zagen. Of zij zagen bij ons alleen een voorhoofd. Maar na al die weken zit er een stijgende lijn in, en gaat het videobellen ons steeds beter af.

  Lees meer over "Videobellen"

  Labels:

 3. Weer naar school

  11 mei 2020 om 16:51 door Amy 1 reactie

  amy.jpg

  Onlangs is besloten dat basisschoolkinderen vanaf 11 mei weer naar school mogen. Wel in aangepaste vorm. Voor ons betekent dat dat ze vier keer in de komende twee weken naar school gaan. Gelukkig wel op dezelfde dag! Met wat gemengde gevoelens zet ik de avond ervoor de wekker. Het was toch ook wel lekker “rustig aan” doen in de ochtend. Niks moeten en leuke dingen doen. Mijn pleegdochter Demi staat ’s ochtends als eerste bij mijn bed. Haar outfit zie ik pas als ik goed wakker word. Ze heeft haar ‘chill kleren’ aan. Ze is vergeten dat het ‘echte leven’ weer begint.

   

  Lees meer over "Weer naar school"

  Labels:

 4. Hoe voelt deze bijzondere tijd voor jou?

  24 april 2020 om 11:19 door Sandra 0 reacties

  corona.angst.tips.jpeg

  We hebben onbeperkt toegang tot media, blogs, informatieve websites waar angst regeert. We lezen, horen en kijken ongelimiteerd naar nieuws, talkshows, interviews, adviezen en waarschuwingen. Door alles in ons op te nemen voeden we onszelf onbewust steeds opnieuw met angst. En zoals alle emoties heeft angst een effect op de fysieke gezondheid.

  Lees meer over "Hoe voelt deze bijzondere tijd voor jou?"

  Labels:

 5. Weekendje weg in eigen tuin

  16 april 2020 om 08:30 door Anna 0 reacties

  kamperen

  Het is vrijdagochtend als ik als mama Kerstin duidelijk maak dat ze goed moet doorwerken op 'school' zodat ze geen huiswerk meer heeft in de middag.
  Want ik heb een leuke verrassing voor haar.
  Ze merkt aan alles dat het iets groots is en werkt ijveriger dan ooit. 'Mama heeft een verrassing voor me, juf!' Ze vertelt het vol overgave, alsof ze oprecht vergeten is dat ik in de rol van juf gestapt ben. Voor het eerst in al die weken heeft ze tijd óver, alle werkjes zijn af!

  Lees meer over "Weekendje weg in eigen tuin"

  Labels:

 6. Moeder en juf tegelijk zijn: kan dat eigenlijk wel?

  8 april 2020 om 09:20 door Sandra 0 reacties

  sandra.moeder.juf.jpg

  Een juf heeft een hele andere rol in het leven van een kind dan ik heb als moeder. Dus ik doe met de oudste kinderen wat ik voorheen ook deed. Of wat ik eigenlijk vooral niét deed: huiswerk opdringen en controleren.

  Lees meer over "Moeder en juf tegelijk zijn: kan dat eigenlijk wel?"

  Labels:

 7. Coronacrisisplaatsing

  7 april 2020 om 09:30 door Hanneke 0 reacties

  Het is donderdagavond 19.00 uur. De telefoon gaat en ik neem op. Cecile van de jeugdbescherming belt: “Ik ben op zoek naar een bed voor een kind voor vannacht. Heeft u een bed over?”

  Lees meer over "Coronacrisisplaatsing"

  Labels:

 8. Feest

  2 april 2020 om 12:30 door Hanneke 0 reacties

  Afgelopen weekend was het feest: pleegzoon Rens werd negentien jaar. Omdat het coronavirus deze dagen de scepter zwaait, mag er geen bezoek komen. Desondanks maken we er wat leuks van.

  Lees meer over "Feest"

  Labels:

 9. De eerste weken verplicht thuis

  30 maart 2020 om 15:00 door Anna 0 reacties

  anna.homeschooling.jpg

  De week vóór de scholen sloten, zat Kerstin thuis met buikgriep. Toen ze aan het einde van de week weer bijna beter was, keek ik reikhalzend uit naar maandag: weer naar school, nog meer structuur en weer even tijd voor mezelf.
  En toen kwam het bericht dat de school drie weken dicht ging. Ik kreeg het er benauwd van: hoe gaan we dat doen? Hoe halen we de opgelopen achterstand in? Kan ik nog langer mijn eigen projecten uitstellen?
  In rap tempo vlogen er tips voorbij: van picknicken in de woonkamer tot sporten met wc-rollen. Is dat iets? Gaat dat Kerstin goed doen? Kan ik zo breed denken of is het zaak om de structuur te bewaken?

  Lees meer over "De eerste weken verplicht thuis"

  Labels:

 10. 'Sporen jullie wel helemaal?'

  23 maart 2020 om 11:00 door Hanneke 0 reacties

  Pleegzoon Rens (18) snapt het niet, alle maatregelen rond het coronavirus. Het is allemaal onzin en we stellen ons vreselijk aan, vindt hij: ‘Je kan ook overdrijven.’

  Lees meer over "'Sporen jullie wel helemaal?'"

  Labels:

Sluiten