Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per label

 1. Pleegkinderen vertellen in ‘Dit huis is een thuis’ over discriminatie

  24 juni 2020 om 11:00 door Lindy, Femmie 1 reactie

  DitHuisIsEenThuisCoverVoor.jpg

  Na de dood van George Floyd ontstond er een wereldwijde discussie over raciale discriminatie. Er zijn demonstraties in Nederland en thema’s als ‘discriminatie’ en ‘etnisch profileren’ zijn actueel. Ook pleegkinderen hebben hiermee te maken. In het boek ‘Dit huis is een thuis’ vertellen ze hierover.

  Lees meer over "Pleegkinderen vertellen in ‘Dit huis is een thuis’ over discriminatie"

  Labels:

 2. Bezoekregelingen en je grenzen aangeven

  24 juni 2020 om 09:00 door Amy 2 reacties

  blog.amy.bezoekregelingen.jpg

  “Laten we de bezoekregelingen eens duidelijk in kaart brengen,” stelde de voogd van onze pleegkinderen laatst voor. Dit is de derde voogd met een eigen visie en eigen mening en denken “het beter te weten” dan de rest. Ik draai nog net niet met mijn ogen maar echt serieus: moet dit?

  Lees meer over "Bezoekregelingen en je grenzen aangeven"

  Labels:

 3. Zwijnen op de weg

  15 juni 2020 om 13:00 door Amy 0 reacties

  blog amy zwijn.jpg

  Ik ben net terug van een wandeling in het bos met mijn zoon Joël. Het begon net al te schemeren en ik besefte me net iets te laat dat het bos dan van de “wilde dieren” is. We begonnen aan onze zes kilometer wandeling met frisse moed. De route was wat heuvelachtig en vol mul zand maar we hadden de vaart er goed in. We zagen aan de zijkant van de weg omgewoeld zand, wat door de wilde zwijnen was veroorzaakt. En toen begon het.

  Lees meer over "Zwijnen op de weg"

  Labels:

 4. Geheime plaatsing bewaken binnen digitale systemen

  10 juni 2020 om 11:00 door Amy 1 reactie

  geheimeplaatsing.jpg

  Een aantal van onze pleegkinderen zijn geheime plaatsingen. En omdat wij altijd vanuit crisisopvang werken, zijn we het een en ander wel gewend. En weten we welke stappen we moeten zetten om zo min mogelijk risico te lopen en te zorgen dat ons adres geheim blijft. De school, de huisarts en andere partijen die bij ons gezin betrokken zijn weten van onze situatie en gaan daar uiterst zorgvuldig mee om. Ook vrienden, kennissen en familie weten inmiddels dat foto’s, namen en dergelijke niet online gedeeld mogen worden. Natuurlijk gaat er hier en daar soms wat mis, maar gelukkig is het nog nooit zo mis gegaan dat de geheime plaatsing in gevaar kwam.

  Lees meer over "Geheime plaatsing bewaken binnen digitale systemen"

  Labels:

 5. Wat hutten bouwen je kan vertellen over hechting

  8 juni 2020 om 12:16 door Sandra 0 reacties

  Wat hutten foto.jpeg

  Vanmorgen waren onze mannetjes al druk aan het bouwen in de huiskamer. Alle stoelen, kleedjes, kussens, de bank werd er ook bij betrokken. Het werd een grote creatieve hut en alle speelgoed werd er in verzameld.

  Kinderen van jonge leeftijd bouwen vaak hutten. Laat jij ze bouwen of hou je van orde in je huis? Laat je kindjes je huiskamer voortaan heerlijk ombouwen, want ik ga je vertellen waarom ik vind dat hutten bouwen belangrijk is.

  Lees meer over "Wat hutten bouwen je kan vertellen over hechting"

  Labels:

 6. Sweet 18

  3 juni 2020 om 09:00 door Amy 1 reactie

  sweet18.jpg

  Soms gebeuren er van die dingen in je leven waarbij je hele leven aan je voorbijflitst. En nee, ik bedoel niet een vreselijk ongeluk of een bijna dood ervaring. Ik bedoel dat mijn dochter Joy achttien wordt! Waar ze in mijn beleving laatst nog klein was is, ze nu al een prachtige, jonge, zelfstandige vrouw. Dat moet gevierd worden. Maar hoe?

  Lees meer over "Sweet 18"

  Labels:

 7. Terug naar school, maar dan anders

  28 mei 2020 om 09:30 door Anna 0 reacties

  4207733534_d5ecb67e88_c.jpg

  Er gingen weken voorbereiding aan vooraf omdat het allemaal anders zou zijn. Zondag was Kerstin er helemaal klaar voor. Ze had zo'n zin om weer naar school te gaan!!

  Lees meer over "Terug naar school, maar dan anders"

  Labels:

 8. Ik heb mij nog niet voorgesteld

  27 mei 2020 om 12:00 door Sandra 2 reacties

  Ik heb mij nog niet voorgesteld foto.jpeg

  Ik schrijf hier nu al een aantal artikelen voor jullie en ik heb mijzelf helemaal nog niet aan jullie voorgesteld…. oeps! Bij deze alsnog.

  Mijn naam is Sandra. Ik ben gelukkig getrouwd met Dorus en (pleeg)moeder van vijf kinderen. Eerst kwamen onze twee pleegkinderen David en Michelle bij ons wonen. Zij hadden ‘rugzakjes’. Niet lang na dat David en Michelle bij ons kwamen werd de tweeling Roy en Gijs geboren. Sep kwam daar snel achteraan en zo werden wij in drie jaar tijd ouders van vijf kinderen. Voor ons was en is het (pleeg)ouderschap een prachtige en liefdevolle taak waar ik elke dag weer van leer en groe

  Lees meer over "Ik heb mij nog niet voorgesteld"

  Labels:

 9. Videobellen

  20 mei 2020 om 13:20 door Amy 2 reacties

  amy.auto.jpg

  Videobellen. Ik denk dat de meesten van ons hier vrij onbekend mee waren voor de coronacrisis. In mijn omgeving in ieder geval wel. Zo gebeurde het dat we tijdens het videobellen met familie en vrienden regelmatig alleen wenkbrauwen zagen. Of zij zagen bij ons alleen een voorhoofd. Maar na al die weken zit er een stijgende lijn in, en gaat het videobellen ons steeds beter af.

  Lees meer over "Videobellen"

  Labels:

 10. Weer naar school

  11 mei 2020 om 16:51 door Amy 1 reactie

  amy.jpg

  Onlangs is besloten dat basisschoolkinderen vanaf 11 mei weer naar school mogen. Wel in aangepaste vorm. Voor ons betekent dat dat ze vier keer in de komende twee weken naar school gaan. Gelukkig wel op dezelfde dag! Met wat gemengde gevoelens zet ik de avond ervoor de wekker. Het was toch ook wel lekker “rustig aan” doen in de ochtend. Niks moeten en leuke dingen doen. Mijn pleegdochter Demi staat ’s ochtends als eerste bij mijn bed. Haar outfit zie ik pas als ik goed wakker word. Ze heeft haar ‘chill kleren’ aan. Ze is vergeten dat het ‘echte leven’ weer begint.

   

  Lees meer over "Weer naar school"

  Labels:

Sluiten