Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per label

 1. Het is een fase – het is een fase – het is een fase – of toch niet?

  15 juli 2019 om 16:30 door JoPie 1 reactie

  34353042293_91b0cb2883_z.jpg

  Onze pleegdame van ruim 4 jaar heeft de eerste wenperiode op school achter de rug en is op en top kleuter. Speelafspraakjes, hulpje zijn, nieuwe liedjes en woorden mee naar huis nemen en veel indrukken en input om te verwerken.

  Lees meer over "Het is een fase – het is een fase – het is een fase – of toch niet?"

  Labels:

 2. Ode aan mijn schoonmaakster

  4 juli 2019 om 09:00 door Anna 0 reacties

  Screenshot_20190624-205547_Gallery (2).jpg

  Met de komst van ons vierde pleegkind is er ook een schoonmaakster gekomen. Dat hadden we voor die tijd al bedacht, want we willen niet dat het huishouden een bron van stress is. En vooral omdat we onze energie aan de kinderen willen geven.

  Lees meer over "Ode aan mijn schoonmaakster"

  Labels:

 3. Avondvierdaagse in de tuin

  24 juni 2019 om 10:30 door Anna 0 reacties

  WhatsApp Image 2019-06-21 at 11.48.13.jpeg

  Kerstin huppelt zwaaiend met de folder van de avondvierdaagse op me af. 'Kijk eens wat juf ons heeft gegeven! We mogen meedoen!!!'
  'Leuk lieverd, ik zal er thuis naar kijken.'

  Lees meer over "Avondvierdaagse in de tuin"

  Labels:

 4. Gescheurd vlindertje

  6 juni 2019 om 11:30 door Anna 0 reacties

  vlinderblog.PNG

  Er ligt een stapel gekleurde papiertjes op tafel waar ik al een week lang vlindertjes van wil gaan maken. Ik twijfel: ruim ik het maar op of probeer ik snel iets? Ik kies voor het laatste en zie dat er in een mum van tijd een eenvoudig vlindertje te maken is. Kerstin komt nieuwsgierig kijken. 'Wow! Vlinders! Die ga ik ook maken!' Ze ziet het gemak bij mij, dat kan zij ook!
  Met een bot, plastic kartelschaartje begint ze enthousiast. Om er na drie tellen achter te komen dat het toch niet zo eenvoudig is. 'Nou zeg! Waarom kan ik dit niet! Ik kan ook niks! Ik ben nog maar een domme peuter. Alles wordt lelijk dat ik maak!'
  Ik vraag rustig of ze mijn hulp nodig heeft en ga bewust even niet op de inhoud in. 'Ja! Maar het is toch al verpest!' Ik pruts wat en ook hier is alsnog een vlindertje van te maken. Kerstin lacht, ze is er trots op.

  Lees meer over "Gescheurd vlindertje"

  Labels:

 5. Schoolreisje en weg met die tranen

  28 mei 2019 om 11:00 door Anna 1 reactie

  tissues.png

  Kerstins juf vraagt of ik gezellig meega op schoolreisje, dat is fijn voor Kerstin. Natuurlijk ga ik mee. Het is haar eerste schoolreisje en ze vindt het spannend. Dat Kerstin dit ook nog zo klip en klaar benoemt zegt voldoende, meestal komt spanning er in vagere verschijningsvormen uit.

  Lees meer over "Schoolreisje en weg met die tranen"

  Labels:

 6. Als bijen op de nectar af

  16 mei 2019 om 14:00 door Anna 0 reacties

  20190505_174805 (2).jpg

  Het is weekend: Rianne, Maaike en Brian zijn twee weken niet geweest en hebben duidelijk iets in te halen. Ze hebben honger. In doodgewone boterhammen én op emotioneel gebied. Ze wurmen zich alle drie tussen de voorste autostoelen om te vragen wat we thuis gaan eten, wanneer we gaan voetballen en wat we morgen gaan doen. Ze vertellen over school of zitten aan ons haar, om ook fysiek weer contact te maken: als bijen duiken ze op de nectar af.

  Lees meer over "Als bijen op de nectar af"

  Labels:

 7. Moederdag: over verlangen, offers en vervulling

  9 mei 2019 om 10:00 door Anna 1 reactie

  Venster bijgesneden.PNG

  Ik heb altijd kinderen gewild. Vanaf het moment dat ik een pop kreeg was het duidelijk: ik deed niets liever dan haar bedje opmaken, aan- en uitkleden, wandelen met de poppenwagen en haar wiegen in mijn armen.
  Het was nooit de vraag óf ik moeder zou worden, dat voelde ik zo duidelijk, daar vertrouwde ik blind op. Het was alleen de vraag wanneer en van hoeveel.

  Lees meer over "Moederdag: over verlangen, offers en vervulling"

  Labels:

 8. Uit spelen

  25 april 2019 om 16:10 door Anna 2 reacties

  ui2.jpg

  ‘Mam! Mag ik bij Bram spelen vanmiddag?!?’ Kerstin kijkt me verwilderd aan en rent alweer door. 'We gaan samen spelen bij jullie!’, hoor ik haar roepen tegen de moeder van Bram. Beduusd zit ik het aan te kijken.

  Lees meer over "Uit spelen"

  Labels:

 9. Kabouterpiemel

  10 april 2019 om 14:00 door Anna 0 reacties

  kabouter.jpg

  Kerstin komt met een sip en vooral vermoeid gezicht uit school. Ik voel een pijnscheut van binnen. Had ik haar toch thuis moeten laten? We lopen naar de auto en op de vraag hoe het was, veert Kerstin op. Ik luister met een half oor omdat er auto’s langsrijden. “Leuk mama, we gingen met onze handen over een kabouterpiemel vegen!”

  Lees meer over "Kabouterpiemel"

  Labels:

 10. Familie maken

  28 maart 2019 om 14:00 door Anna 0 reacties

  afbeelding taart blog 2.PNG

  Als je net als ik van bakken houdt, weet je misschien dat je bij sommige recepten ‘familie’ moet maken. Dat zijn vaak lastigere recepten waardoor je iets speciaals kunt krijgen, zoals een vruchtenmousse.

  Lees meer over "Familie maken"

  Labels:

Sluiten