Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per label

 1. Ochtendhumeur

  13 januari 2022 om 10:00 door Amy 0 reacties

  blog amy

  Gisteravond om negen uur loop ik naar boven en hoor wat gerommel. Ik kijk en zie dat pleegdochter Faya druk aan het spelen is in haar kamer. De kamer is veranderd in een chaos. Er ligt geen kledingstuk of speelgoed meer op de juiste plek.  

  Lees meer over "Ochtendhumeur"

  Labels:

 2. Mythes over gehechtheid

  23 december 2021 om 13:00 door Femmie 0 reacties

  2 Mythes gehechtheid.jpg

  Er bestaan hardnekkige mythes over gehechtheid. Soms hoor je dat kinderen in schrijnende opvoedingsomstandigheden zich niet kunnen hechten. Maar… kinderen hechten zich ook aan mishandelende of verwaarlozende ouders, al is dat vaak op een onveilige manier. ‘Niet-gehecht’ komt zelden voor en dan vrijwel alleen bij extreem verwaarlozende tehuisopvoeding.

  Lees meer over "Mythes over gehechtheid"

  Labels:

 3. Waar is die jacka?

  22 december 2021 om 10:00 door Gerdien 0 reacties

  6 Gerdien 1.jpg

  “Uhm, nog even over die nieuwe jas van je. Die moest gewassen worden, toch? Waar ligt die?” Puberlief blijft onverstoorbaar naar het schermpje van zijn telefoon staren. “Hey swa!” Ik grijns inwendig om de vergelijking met een buitenlandse toerist die jou beter verstaat als je hem in zijn eigen taal aanspreekt. “Het is tijd om je jacka te wassen!” Met mijn zeer bescheiden kennis der Nederlandse straattaal heb ik al zijn aandacht weten te vangen. Hij fronst zijn wenkbrauwen en denkt na. “Nee,” reageert hij verschrikt, “die ligt nog bij de skatebaan!”

  Lees meer over "Waar is die jacka?"

  Labels:

 4. Herstel begint bij de wortels

  16 december 2021 om 11:30 door Karin 0 reacties

  3 Worteltuinen 1.JPG

  Aan een doodlopend weggetje tussen de weilanden in Olst ligt de Worteltuin van Fenna Janssens. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen en hun ouder(s) die elkaar niet kunnen zien in hun eigen huiselijke omgeving. Bijvoorbeeld omdat het kind in een pleeggezin woont of omdat de ouders gescheiden zijn. Hier kunnen kinderen weer in contact komen met hun wortels, waarbij herstel kan plaatsvinden.

  Lees meer over "Herstel begint bij de wortels"

  Labels:

 5. Hartendekens

  9 december 2021 om 10:00 door Amy 3 reacties

  IMG_7288.jpg

  Vroeger, heel lang geleden toen ik nog heel klein was, had ik er ook één. Onze kinderen hadden er ook allemaal één of twee. Jullie vast ook wel.

  Lees meer over "Hartendekens"

  Labels:

 6. Gewoon

  11 november 2021 om 11:00 door Amy 0 reacties

  Image.jpeg

  Vaak krijg ik de vraag wat ik doe. Wat mijn werk is of wat mijn functie is. Nu, hier even kort samengevat: mijn functies op een doorsnee dag! 

  Lees meer over "Gewoon"

  Labels:

 7. InZoomen bijeenkomst vier: de beëindiging van een pleegzorgplaatsing

  4 november 2021 om 09:00 door Basma 0 reacties

  Basma pleegzorg.jpg

  In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De vierde bijeenkomst op 25 november gaat over de beëindiging van een plaatsing. 

  Lees meer over "InZoomen bijeenkomst vier: de beëindiging van een pleegzorgplaatsing"

  Labels:

 8. Hoe verder na het afscheid van je pleegkind?

  3 november 2021 om 14:00 door Maud 0 reacties

  nadine-shaabana--M_f3f8DGRg-unsplash.jpg

  Het vertrek van een pleegkind kan een grote impact hebben op alle gezinsleden. Het is belangrijk om te praten over wat er is gebeurd en hoe je met dit verlies kunt omgaan.

  Lees meer over "Hoe verder na het afscheid van je pleegkind?"

  Labels:

 9. Opgroeien in een multicultureel­ pleeggezin

  28 oktober 2021 om 08:00 door Femmie, Lindy 2 reacties

  4 Dit huis is een thuis.jpg

  Het boek Dit huis is een thuis geeft een stem aan gekleurde jongeren die opgroeien bij witte pleeg- of adoptieouders en zo samen een multicultureel gezin vormen. De geïnterviewde jongeren hebben verschillende culturele achtergronden. In woord en beeld wordt zichtbaar gemaakt wie zij zijn en hoe ze zichzelf zien. De makers van dit boek, Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra, vertellen waarom ze het hebben geschreven en wat ze van de jongeren hebben geleerd.

  Lees meer over "Opgroeien in een multicultureel­ pleeggezin"

  Labels:

 10. InZoomen bijeenkomst drie: help mijn pleegkind is puber!

  27 oktober 2021 om 16:00 door Basma 0 reacties

  Basma pleegzorg.jpg

  In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De derde bijeenkomst op 18 november gaat over pubers in pleegzorg.

  Lees meer over "InZoomen bijeenkomst drie: help mijn pleegkind is puber!"

  Labels:

Sluiten