Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per label

 1. Van logeren kan je leren

  27 februari 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

  vanlogerenkunjeleren.jpg

  Ik sprak laatst de moeder van Demi’s vriendinnetje Merel. “Merel wordt volgend weekend zeven. We kunnen het natuurlijk niet vieren zoals we zouden willen, maar Merel zou het heel erg leuk vinden als Demi dan komt logeren.”

  Lees meer over "Van logeren kan je leren"

  Labels:

 2. Herfst

  26 februari 2021 om 09:00 door Geertje 0 reacties

  Blog_Geertje.png

  Twee jongens en een labrador spelen basketbal in een kooi. De spelregels zijn nogal schimmig, maar ze zijn duidelijk aan het winnen, alledrie. Het is herfst. Bladeren buitelen. Een zwerm spreeuwen golft van boom tot boom, ze kwetteren en ritselen tussen de takken. De zon zakt. Ik heb gewandeld met onze kleinste hond, ver, naar het bos en weer terug naar de stad.

  Lees meer over "Herfst"

  Labels:

 3. Ont-moeten

  20 februari 2021 om 10:00 door Amy 0 reacties

  blog_Amy_ontmoeten.jpg

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als (pleeg) moeder moet ik nogal wat. Het begint als ik in de ochtend mijn ogen open doe. En het eindigt als ik naar bed ga. Ik wil juist minder moeten. Mezelf minder ‘moetjes’ opleggen voor de volgende dag. Ik moet dat pakje wegbrengen. Ik moet de ramen zemen. Ik moet het speelgoed opruimen. Ik moet, ik moet, ik moet....

  Lees meer over "Ont-moeten"

  Labels:

 4. Bang

  19 februari 2021 om 10:00 door Geertje 0 reacties

  Blog_Geertje.png

  Nu we op het punt staan om pleegouders te worden, denk ik veel na over het moederschap. Wat betekent dat, mama zijn, en wat wordt mijn taak als pleegouder? En dan denk ik aan mijn eigen moeder.

  Lees meer over "Bang"

  Labels:

 5. Het "normale" leven

  14 februari 2021 om 10:00 door Natasja 0 reacties

  blog_natasja_koffie.jpg

  Maandagochtend 7 uur.  Zoals gewoonlijk gaat de wekker van mijn man af. Ik was gedurende de lockdown gewend geraakt aan het 'uitslapen' tot 7.45 uur. Maar deze mooie, witte maandagmorgen dat alle kinderen weer naar school/peuterspeelzaal mogen had ik er - zeker na een avonddienst - zeer veel moeite mee. Dus besloot ik om nog een half uurtje te blijven liggen. Heerlijk! 

  Lees meer over "Het "normale" leven"

  Labels:

 6. Lieve mama,

  13 februari 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

  blog_amy_lievemama.jpg

  Ik probeer het. Ik probeer me in je te verplaatsen. Ik probeer om mee te gaan in jouw wensen. Mee te gaan met hoe jij opvoeden ziet. Een broek aan te doen bij jouw kind, als jij dat wil. Halal te eten, als jij dat wil. Onze vakantie planning aan te passen, als jij dat wil. En een keer extra bezoek, als jij dat wil.

  Lees meer over "Lieve mama,"

  Labels:

 7. Wachten

  12 februari 2021 om 09:00 door Geertje 0 reacties

  Blog_Geertje.png

  Ik vind het een nauwelijks te bevatten gedachte dat jij er al bent. Nu. Op dit moment dat ik deze zin typ, ben jij ergens, waarschijnlijk niet eens heel ver hier vandaan. Mogelijk zit je op school. Of op de kinderopvang. Woon je nog bij je familie, vraag ik me af.

  Lees meer over "Wachten"

  Labels:

 8. Ondersteunende pleegzorg is wat wij gaan doen

  7 februari 2021 om 09:00 door Inge 0 reacties

  Ons-pleegkind-is-terug-naar-huis.png

  In april verbleef Ryan 4 weken bij zijn mama. Door de coronamaatregelen kon Lars toen niet op weekend bij ons komen. Die kinderloze weken bevielen ons zo goed dat mijn man en ik, na 10 jaar fulltime pleegzorg, een knoop doorhakten. Vanaf deze zomer doen wij alleen nog ondersteunende pleegzorg (in Nederland deeltijdpleegzorg genoemd).

  Lees meer over "Ondersteunende pleegzorg is wat wij gaan doen"

  Labels:

 9. Weer naar school

  6 februari 2021 om 10:00 door Amy 0 reacties

  blog_amy_weernaarschool.jpg

  Ik kijk in mijn mailbox en open een mail. De mail is van een van de moeders van onze pleegkinderen. Ze mailt dat ze blij is dat Demi weer naar school mag, met een echte juf en echte kinderen. Iets verderop lees ik dat ze zeker weet dat Demi erg naar school uitkijkt want zo thuis zitten is ook niks.....

  Lees meer over "Weer naar school"

  Labels:

 10. Test test

  5 februari 2021 om 09:00 door Geertje 0 reacties

  Blog_Geertje.png

  Als we onze beste vrienden vertellen dat we bijna klaar zijn met het voorbereidingstraject voor pleegzorg, bieden ze geheel onbaatzuchtig twee proefkinderen aan. “Het is goed voor jullie om eens te oefenen, die schatjes van ons zijn daar heel geschikt voor. Hoe zitten jullie het derde weekeinde van mei?” Ze kunnen hun enthousiasme maar slecht verbergen als we instemmen.

  Lees meer over "Test test"

  Labels:

Sluiten