Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per label

 1. Feest

  2 april 2020 om 12:30 door Hanneke 0 reacties

  kaarsjes.jpg

  Afgelopen weekend was het feest: pleegzoon Rens werd negentien jaar. Omdat het coronavirus deze dagen de scepter zwaait, mag er geen bezoek komen. Desondanks maken we er wat leuks van.

  Lees meer over "Feest"

  Labels:

 2. De eerste weken verplicht thuis

  30 maart 2020 om 15:00 door Anna 0 reacties

  schoolspullen.jpeg

  De week vóór de scholen sloten, zat Kerstin thuis met buikgriep. Toen ze aan het einde van de week weer bijna beter was, keek ik reikhalzend uit naar maandag: weer naar school, nog meer structuur en weer even tijd voor mezelf.
  En toen kwam het bericht dat de school drie weken dicht ging. Ik kreeg het er benauwd van: hoe gaan we dat doen? Hoe halen we de opgelopen achterstand in? Kan ik nog langer mijn eigen projecten uitstellen?
  In rap tempo vlogen er tips voorbij: van picknicken in de woonkamer tot sporten met wc-rollen. Is dat iets? Gaat dat Kerstin goed doen? Kan ik zo breed denken of is het zaak om de structuur te bewaken?

  Lees meer over "De eerste weken verplicht thuis"

  Labels:

 3. 'Sporen jullie wel helemaal?'

  23 maart 2020 om 11:00 door Hanneke 0 reacties

  24415517832_f0ea036d66_c.jpg

  Pleegzoon Rens (18) snapt het niet, alle maatregelen rond het coronavirus. Het is allemaal onzin en we stellen ons vreselijk aan, vindt hij: ‘Je kan ook overdrijven.’

  Lees meer over "'Sporen jullie wel helemaal?'"

  Labels:

 4. Logeren

  26 februari 2020 om 10:00 door Anna 0 reacties

  koffers.jpeg

  Het is vakantie. Tijd om dingen te doen die normaal gesproken geen optie zijn... Kerstin wil dolgraag bij haar vriendinnetje logeren. Het plan ontstaat spontaan als ze na het avondeten nog even met elkaar bellen. Het gaat zo enthousiast en vanzelfsprekend, dat we er in mee gaan: het mag.
  De vierde keer (één nachtje) sinds ze bij ons woont en dat is niet voor niks: want naast dat ze het zo leuk vindt, is het iedere keer ook erg spannend.

  Lees meer over "Logeren"

  Labels:

 5. Troosten

  6 februari 2020 om 10:00 door Anna 0 reacties

  4593482561_b24d3831a6_c.jpg

  Ken je dat, het moment dat je een kind op slot ziet gaan en niet weet of je links- of rechtsom moet om weer contact te krijgen?
  Ik had het laatst. Rianne was boos op Maaike en Maaike op Rianne. Het ging nergens over, dat werd al snel duidelijk. Maar dan zit er natuurlijk iets onder dat wél ergens over gaat.

  Lees meer over "Troosten"

  Labels:

 6. Professionals en ervaringsdeskundigen: wat fijn dat ze er zijn!

  23 januari 2020 om 10:00 door JoPie 0 reacties

  Onlangs bezochten mijn man en ik een thema-avond over hechting bij onze pleegzorgorganiatie. We hadden oppas geregeld, het eten stond op tijd op tafel, de badkamer was klaar voor het avondritueel van de (pleeg)kinderen en er zat genoeg benzine in de auto. Gauw nog even koffie gezet voor onderweg, want het is bijna een uur rijden voor ons.

  Lees meer over "Professionals en ervaringsdeskundigen: wat fijn dat ze er zijn!"

  Labels:

 7. Uit eten

  16 januari 2020 om 10:00 door Anna 0 reacties

  3257337823_a80d1bb5e7_k.jpg

  We hebben iets te vieren, want mijn vriend Lars is jarig geweest. Verjaardagen vieren is nogal intensief met onze kinderen, dus die van onszelf slaan we liever over.
  Maar dat is niet leuk voor de kinderen. Compromis: met elkaar uit eten. De kinderen gaan uit hun dak van blijdschap. Omdat het vertrouwde restaurant waar we vaker heen gaan is volgeboekt, gaan we naar een nieuw restaurant. We opperden nog om het te verplaatsen naar het volgende weekend, maar dat was voor geen van hen een optie. Ze hadden zich er helemaal op verheugd om nú te gaan.

  Lees meer over "Uit eten"

  Labels:

 8. Tandenfee en een kruimel

  18 december 2019 om 10:00 door Anna 0 reacties

  Tandenfee.jpeg

  Vanaf de eerste dag dat Kerstin bij ons kwam wonen, zaten haar tandjes al los. Volgens haar dan. Daardoor kon ze niet goed eten en tandenpoetsen natuurlijk.
  We besteedden er niet te veel aandacht aan, maar keken enigszins bevreesd uit naar de periode dat haar tanden echt los zouden gaan zitten.

  Lees meer over "Tandenfee en een kruimel"

  Labels:

 9. Bui in de supermarkt

  26 november 2019 om 10:00 door Anna 2 reacties

  20191122_091859.jpg

  Kerstin mocht weer een keer een speelafspraakje maken van ons. Dat doen we niet zo snel meer maar nu dachten we dat het kon. Ons niet realiserend dat we ook nog boodschappen moesten doen. Des te meer reden om het echt bij een uur spelen te houden, ook al was de sfeer bijzonder relaxed. Inmiddels hebben we geleerd al rekening te houden met de rest van de dag.

  Lees meer over "Bui in de supermarkt"

  Labels:

 10. Lampionnen en invoeg-issues

  14 november 2019 om 10:00 door Anna 0 reacties

  lampionblog.jpeg

  Het was bijna Sint Maarten en daarom vroeg ik de ouders van Rianne, Maaike en Brian of ze zin hadden om lampionnen te maken voor als de kinderen hier het feest zouden vieren. Zin wel, maar of het haalbaar was, dat was de vraag. Maar Sint Maarten zonder lampion.. dat kan niet. Dus ik ben allerlei lampionnen gaan maken. Allemaal verschillende en nog één reserve, dan hebben ze iets te kiezen. Het is eigenlijk te veel, maar uit liefde sta ik er toch achter dat ik dit doe.
  Als we elkaar een paar dagen later begroeten komen hun zelfgemaakte lampionnen mee de auto uit. Die van mij hoeven ze niet.

  Lees meer over "Lampionnen en invoeg-issues"

  Labels:

Sluiten