Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Hartendekens

Hartendekens

9 december 2021 om 10:00 door Amy 3 reacties

Vroeger, heel lang geleden toen ik nog heel klein was, had ik er ook één. Onze kinderen hadden er ook allemaal één of twee. Jullie vast ook wel.

IMG_7288Het tasje wat pleegzoon Finn mee heeft gekregen is zo goed als leeg. Alles wat er in zit zijn wat kleren. Kleren die te warm, te klein of te vies zijn. Wat ik zo naar vind is dat hij er geen heeft. Helemaal geen één. Het doet me altijd verdriet als een kind wat veel meemaakt het zonder moet doen. 

Waar ik het over heb? Een lievelingsknuffel, een tuttie, een aap, een beer of zoals ik vroeger had een hele deken. 

Een deken die er altijd voor mij was. Die mij troost en geborgenheid bood als ik me alleen voelde. Die me in slaap hielp en altijd bij me was. Waar ik tegen kon praten en dat luchtte altijd op. 

Het heeft voor mij als kind zoveel betekend dat ik het altijd zo verdrietig vind als juist deze pleegkinderen er geen één hebben. Als ze er wel een hebben is het duidelijk te zien dat ze dikke maatjes zijn met hun olifant, beer of tuttie. Het helpt hun enorm om bijvoorbeeld de eerste bezoekregeling door te komen of die spannende dag op school. 

Om het bovenstaande ben ik zo enthousiast over Stichting Hartendekens. Het is een stichting waar hele creatieve mensen lapjes haken. Van die lapjes worden de prachtigste dekens gemaakt. Ook haken ze de prachtigste knuffels, van unicorn tot zeemeermin. En die dekens en knuffels zijn speciaal gemaakt voor kinderen die het moeilijk hebben.

Onlangs hebben we drie dekens en drie knuffels gekregen van Stichting Hartendekens. De vrolijke dekens en knuffels doen hun werk. Ze waren er zo ontzettend blij mee. Onze pleegdochter Demi zei zo mooi: “Wat lief dat iemand die mij niet kent zoiets moois voor mij heeft gemaakt.” 

Lieve pleegouders: vraag een hartendeken aan. En lieve hartendekenmakers: ga zo door. Jullie maken heel veel kinderharten blij! Mocht je nou heel creatief zijn en af en toe een lapje wil haken, kijk dan ook even op de site van Stichting Hartendekens: www.hartendekens.nl

Een HARTstikke mooi initiatief.

Reacties

 1. Leonie Leonie Schreef op 11 december 2021 om 20:28:07

  Wat mooi geschreven! Mijn knuffels waren vroeger mijn alles. Dat gevoel van veiligheid en geborgenheid gun ik ieder kind. En daarom haak ik dus dekens en knuffels voor Hartendekens. Mooi om te lezen dat ze zo goed terecht komen…

 2. Stichting Hartendekens Stichting Hartendekens Schreef op 11 december 2021 om 21:25:52

  Wat een mooi verhaal! Ik wil daar nog aan toevoegen dat we de Hartendekens geheel kosteloos aanbieden en dat ze makkelijk zijn aan te vragen via onze website <3
  Diep respect voor iedereen die zijn hart en huis openstelt om een kindje op te vangen en een veilig plekje te geven!
  Lieve hartengroet, Sandra namens het team van Stichting Hartendekens

 3. Noessie Jouhri Noessie Jouhri Schreef op 12 december 2021 om 01:12:11

  Lieve pleegouders
  Ik ken jullie en heb zo bewondering en respect voor jullie.
  Zoveel pleegkinderen een goeie start gegeven waar ze hun leven op bouwen.
  Daarbij zet jij je ook in voor ons.
  Hartendekens respect voor jullie, maar dat weten jullie ook
  Alles met liefde voor die ander💖
  Noessie Jouhri Stichting Kroeldekens Vreewijk e.o

Plaats een reactie

Sluiten