Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

InZoomen bijeenkomst vier: de beëindiging van een pleegzorgplaatsing

InZoomen bijeenkomst vier: de beëindiging van een pleegzorgplaatsing

4 november 2021 om 09:00 door Basma 0 reacties

In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De vierde bijeenkomst op 25 november gaat over de beëindiging van een plaatsing. 

211004 inzoomen (Instagram Post)

De beëindiging van een pleegzorgplaatsing kan verschillende redenen hebben. Soms is het een gebruikelijke gang van zaken, bijvoorbeeld als je crisisopvang biedt. Soms is het gedwongen door de omstandigheden. 

Er komen meestal wel wat emoties bij kijken: bijvoorbeeld verdriet, boosheid, misschien wel opluchting. Voel je vrij om in deze bijeenkomst deze emoties met elkaar te delen en te bekijken hoe je een beëindiging van een plaatsing een plek kunt geven. 

In de bijeenkomst vertellen Thirza en Ingrid van de helpdesk van de NVP over rechten en plichten van pleegouders bij de beëindiging van een plaatsing. Er is ook een ervaringsdeskundige pleegouder bij de bijeenkomst. Je kunt vragen stellen en in gesprek gaan met andere pleegouders; zo leer je ook van hun ervaringen en tips. Pleegouder Jolanda begeleidt de gesprekken. De nadruk ligt op het gesprek met elkaar.

Laat je weten of je komt? De bijeenkomst is op 25 november van 19.30 tot 21.30 uur. Je kunt je hier aanmelden. Daarna zijn er nog drie bijeenkomsten: 

Basma pleegzorg

Basma is pleegouder, werkt bij de NVP en is communitymanager op pleegzorg.nl. In de community ontmoet je andere pleegouders, kun je met elkaar in gesprek gaan, verhalen delen en elkaar berichten sturen. Je leest er ook meer verhalen van Basma. Aanmelden voor de community kan hier.

Banner - 1200x 628 - Je ervaringen delen met pleegouders Ga naar de besloten community (1)

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten