Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

InZoomen bijeenkomst drie: help mijn pleegkind is puber!

InZoomen bijeenkomst drie: help mijn pleegkind is puber!

27 oktober 2021 om 16:00 door Basma 0 reacties

In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De derde bijeenkomst op 18 november gaat over pubers in pleegzorg.

211004 inzoomen (Instagram Post)

Op dit moment is ons pleegkind officieel pre-puber. Van een timide pleegkind naar een mondige tiener, ja het kan echt gebeuren. Heel fijn, want dat betekent dat er vertrouwen is, maar eerlijk gezegd is het ook weleens heel frustrerend!

Bijvoorbeeld: onderhandelingen over schermtijd waar de formatieonderhandelingen niks bij zijn, terugpraten (hé dat deed je toch nooit?) en boos naar boven lopen. Het hoort er allemaal bij zeggen ze. Voor pleegkinderen kan deze periode extra lastig zijn. Mogen ze hun onhebbelijke zelf zijn bij je? Wat als er geen vertrouwen is? Wat als ze midden in de pubertijd bij jou komen wonen in een pleeggezin? Wat als de discussies minder onschuldig worden? Wat als ze willen experimenteren met drugs en alcohol? Hoe ga je daar als pleegouder dan mee om? Ingewikkelde zaken waar je met andere pleegouders weleens over wil praten. Daarom organiseren we deze bijeenkomst. 

Je kunt in deze bijeenkomst in gesprek met elkaar én met een pleegpuber. De pleegpuber geeft tips en je kunt je vragen stellen. Ook kun je gesprek gaan met andere pleegouders; zo leer je van hun ervaringen en tips.

Pleegouder Jolanda begeleidt de gesprekken. De nadruk ligt op het gesprek met elkaar. Je kunt je inhoudelijk voorbereiden door de e-learning Tieners in pleegzorg te volgen.

Laat je weten of je komt? De bijeenkomst is op 18 november van 19.30 tot 21.30 uur. Je kunt je hier aanmelden. Daarna zijn er nog drie bijeenkomsten: 

Basma pleegzorg

Basma is pleegouder, werkt bij de NVP en is communitymanager op pleegzorg.nl. In de community ontmoet je andere pleegouders, kun je met elkaar in gesprek gaan, verhalen delen en elkaar berichten sturen. Je leest er ook meer verhalen van Basma. Aanmelden voor de community kan hier.

Banner - 1200x 628 - Je ervaringen delen met pleegouders Ga naar de besloten community (1)

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten