Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

InZoomen bijeenkomst twee: je pleegkind is bijna 18. En nu?

InZoomen bijeenkomst twee: je pleegkind is bijna 18. En nu?

19 oktober 2021 om 10:00 door Basma 0 reacties

In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. De tweede bijeenkomst op 11 november gaat over pleegkinderen die 18 worden en de voorbereiding op zelfstandigheid.

211004 inzoomen (Instagram Post)Volgens de wet ben je op je 18e volwassen en zelfstandig genoeg om op eigen benen te staan. Van kind opeens volwassen: pleegouder Marian ervaart dat dit voor pleegkinderen toch best als een heftige overgang voelt. Haar pleegkind met een hechtingsstoornis vond het vooral erg dat ze nu geen voogd meer zou hebben; dit voelde als ontheemd raken. Daarom is voor haar pleegdochter verlengde pleegzorg ingezet. Zo heeft ze extra tijd om naar een vorm van zelfstandigheid toe te werken. 

In de bijeenkomst vertelt een pleegjongere hoe het is om 18 te worden in een pleeggezin en wat daarbij komt kijken voor een jongere. Je mag deze jongere ook allerlei vragen stellen!

Ben je pleegouder en is jouw pleegkind bijna 18? Hoe ervaar jij dat je pleegkind straks op eigen benen moet staan? Hoe voel je je daarbij? Heb je tips voor andere pleegouders? Of zoek je naar inspiratie en tips? Is jouw pleegkind nog geen 18 jaar maar wil je toch weten hoe je daar straks mee om kan gaan? Misschien wil je ook wel de pleegzorg verlengen tot het 21e jaar en ben je benieuwd hoe dit ervaren is door andere pleegouders? Ben jij die (oud-)pleegouder die het gehele proces al heeft doorgemaakt en wil je je wijsheid delen?

De bijeenkomst is dus interactief en de nadruk ligt op het in gesprek zijn met elkaar. Je kunt je voorbereiden op deze bijeenkomst door eerst het webinar We laten je niet los op je 18de en het dossier Pleegzorg vanaf 18 jaar op pleegzorg.nl te bekijken. Pleegouder Jolanda zal de gesprekken op de bijeenkomst begeleiden. 

Laat je weten of je komt? De bijeenkomst is op 11 november van 9.30 tot 11.30 uur. Je kunt je hier aanmelden. Daarna zijn er nog drie bijeenkomsten: 

Basma pleegzorg

Basma is pleegouder, werkt bij de NVP en is communitymanager op pleegzorg.nl. In de community ontmoet je andere pleegouders, kun je met elkaar in gesprek gaan, verhalen delen en elkaar berichten sturen. Je leest er ook meer verhalen van Basma. Aanmelden voor de community kan hier.

Banner - 1200x 628 - Je ervaringen delen met pleegouders Ga naar de besloten community (1)

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten