Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

InZoomen: eerste bijeenkomst over omgangsregelingen

InZoomen: eerste bijeenkomst over omgangsregelingen

14 oktober 2021 om 10:30 door Basma 0 reacties

In november organiseert de NVP samen met pleegzorg.nl een reeks van vier online bijeenkomsten voor pleegouders. In deze bijeenkomsten ontmoet je andere pleegouders, leer je samen meer over een pleegzorgonderwerp en kun je ervaringen en tips uitwisselen over dit onderwerp. In de eerste bijeenkomst op 4 november, die in de Week van de Pleegzorg plaatsvindt, gaan we het hebben met elkaar over omgangsregelingen. 

Ingrid en Thirza werken bij de helpdesk van de NVP en krijgen regelmatig vragen over de omgangsregelingen en staan vaak telefonisch pleegouders bij. Zij zullen in deze bijeenkomst vertellen hoe het met de rechten en plichten zit en zijn beschikbaar voor praktische vragen. 

Het belangrijkste vinden we het om jullie als pleegouders aan het woord te laten. Bijvoorbeeld over hoe je de omgangsregeling ervaart, waar je tegenaan loopt en wat jouw gevoelens zijn bij een omgangsregeling. Heb je manieren gevonden om met jouw emoties om te gaan? Hoe vang je je pleegkinderen op na een omgang? Of heb je juist positieve ervaringen die je wilt delen? 

Misschien heb je wel een concrete vraag die je aan andere pleegouders wil voorleggen. Net zoals pleegouder Susanne: zij vroeg zich in de community op pleegzorg.nl af of het niet te spannend was voor haar pleegkind om haar broers te zien. Ze vroeg aan andere pleegouders advies. Hoe fijn is het om deze uitwisseling straks met elkaar live te kunnen doen in de online meeting? Pleegouder en gespreksleider Jolanda zal de gesprekken begeleiden. 

Ik hoop dat jullie je door deze online ontmoeting door elkaar gesteund en gehoord gaan voelen! Laat je weten of je komt? De bijeenkomst is op 4 november van 9.30 tot 11.30 uur. Je kunt je hier aanmelden. Daarna zijn er nog drie bijeenkomsten over voorbereiding op zelfstandigheid (11 november), pubers in pleegzorg (18 november) en de beëindiging van een plaatsing (25 november).

Basma pleegzorg

Basma is pleegouder, werkt bij de NVP en is communitymanager op pleegzorg.nl. In de community ontmoet je andere pleegouders, kun je met elkaar in gesprek gaan, verhalen delen en elkaar berichten sturen. Je leest er ook meer verhalen van Basma. Aanmelden voor de community kan hier.

Banner - 1200x 628 - Je ervaringen delen met pleegouders Ga naar de besloten community (1)

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten