Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Vol verwachting

Vol verwachting

16 september 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik zit op een bankje in de plaatselijke speeltuin. Voor mij speelt zich een tafereel af waarbij ik mijn gevoel niet goed kan plaatsen. Pleegdochter Demi is met haar vader aan het spelen. En daar heeft ze lang, veel te lang op moeten wachten.

ImageKen je dat gevoel dat je had toen je als kind op Sinterklaas moest wachten? (De pepernoten liggen ook weer in de winkel, dus ik vond deze vergelijking ook wel kunnen.) Je wachtte vol spanning en verwachting af tot de beste man kwam. Je telde de dagen af. En dan die constante kriebel in je buik. Zo spannend. Dat had Demi ook. Ze verheugde zich er zo op om haar vader te zien, dat ik het “Sinterklaasgevoel” bij haar zag. Helaas werd de omgang tot vier keer toe door vader afgezegd. 

Tot vandaag, de beste man had toch besloten om te komen. Het liefst had ik hem met de staf van Sinterklaas om zijn oren geslagen. Hem verteld wat zijn afzeggen allemaal met dit meisje doet. Ik voelde me ontzettend boos naar deze man toe. Ik moest ergens binnenin me de professionaliteit opzoeken. Het huilende meisje wat we de afgelopen maanden gezien hadden, naar de achtergrond drukken. De afwijzing, elke keer als vader had afgezegd, was vreselijk om te zien. 

Maar nu ik zo, op mijn bankje, naar dit tafereeltje zit te kijken, zie ik een beperkte vader die het allemaal wel prima vindt en geen enkel benul heeft van de emoties van zijn dochter. Ook zie ik een stoer, sterk, lief meisje die ontzettend loyaal is naar haar vader toe. Die op dit moment strak van de spanning staat, maar er toch van geniet. Ze moeten het er maar mee doen. Het is zoals het is. Hij is haar vader en zij is zijn dochter, daar kan niemand wat aan veranderen. 

Toch zou ik stiekem willen dat ik dit jaar aan Sinterklaas een nieuwe vader kon vragen voor dit lieve meisje. Een vader die met haar meeleeft en meevoelt en er altijd voor haar is. Maar het is zoals het is. Daar kan zelfs Sinterklaas niets aan veranderen.

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten