Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Ochtendspits

Ochtendspits

9 september 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Oké we zijn weer begonnen. Alle moeders doen dit en moeten dit doorstaan. Dat is een feit wat mij sterkt en bemoedigt. In heel veel huizen gaat het wekkertje voor jou en de kinderen veel te vroeg. En dat wekkertje is de start van de ochtendspits.

Ik heb er goed over nagedacht hoe we dit gaan aanpakken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Graag deel ik mijn tips voor de spits met jullie!

ImageOchtendTIPS:

  • Zorg dat je op tijd naar bed gaat. Jij bent de motor van deze spits en bepaalt (zelfs met flippende kinderen) het verloop van de ochtend. Slaap is je olie!
  • Sta op tijd op. Dan hoef je niet standaard "schiet op" en "eet nu eens door" te zeggen.
  • Zorg dat de kleding de avond van tevoren klaarligt. Het liefst met goedkeuring van het kind zelf, anders geeft het alsnog een discussie. Kleed het kind in de ochtend meteen aan, dan heb je dat al gehad. Een kind met een half broodje op naar school brengen valt niet zo op, maar een half aangekleed kind kan echt niet 😉.
  • Laat ze zoveel mogelijk zelluf doen. Dat wilden ze graag toen ze twee jaar oud waren, nu mag het!
  • Zorg dat alle bekers, broodtrommels en bakjes klaarliggen op het aanrecht.
  • Zorg dat je een vast ontbijtritueel hebt en wijk daar niet vanaf.
  • Ik heb de afspraak dat ze de avond van tevoren het beleg mogen wijzigen voor de lunch op school. Dit voorkomt 'urenlang' nadenken wat ze ‘s morgens op hun brood willen.
  • Geef schooltassen, gymtassen, jassen en schoenen een vaste plek. Zoeken tijdens de spits is echt niet fijn!

Misschien duurt het even voordat de structuur erin zit. Maar voor je het weet kan je maar zo vijf minuten later opstaan! Als je nog meer goeie ideeën en spits-tips hebt laat het vooral weten! Samen staan we sterk.

Het geheim van een soepele ochtend is structuur. Alles wat een structuur is, daar is geen discussie over mogelijk. Of dan kun je in ieder geval terugvallen op de structuur. Structuur en slaap, daar gaat het om en gewoon accepteren dat het spits is. Spits betekent haast, flippende kinderen en dingen die misgaan. Het is even doorbikkelen, maar voor je het weet zitten je kids op school en jij achter een heerlijk verdiend bakkie koffie.

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten