Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

In het belang van wie?

In het belang van wie?

2 september 2021 om 09:00 door Amy 1 reactie

De zomer heeft mij goed gedaan. Het is altijd een mooi moment om even terug te kijken naar het seizoen wat achter mij ligt. Daar vervolgens van te leren en dan met frisse moed weer verder te gaan.

Pleegzorgwerker: ”Ik ben de omgang helemaal vergeten in te plannen. Ik heb nu alleen nog tijd op de vrijdagmiddag 16:00 dat is wel oké toch?” Ik ga akkoord, maar weet dat pleegdochter Faya op vrijdagmiddag niet op haar best is. Toch zeg ik dat het goed is.

Jeugdzorgwerker: “Moeder wil dat oom en tante meekomen. We hebben al zo vaak nee tegen haar gezegd dat het toch echt een keertje ja moet zijn.” Pleegzoon Finn vind het zo belangrijk om tijd met zijn moeder alleen te hebben. Die één keer in de zes weken alleen met zijn moeder is belangrijk voor hem. Toch zeg ik dat het goed is.

Omgangen terug draaien, veranderen. Beslissingen maken. Het maakt me weer wakker, zo terug kijkend naar het vorige seizoen. Het is niet vanzelfsprekend dat het kind voorop staat. Grote mensen hebben de neiging om in hun eigen straatje te denken. Het zo te draaien zodat het voor hen goed uit komt. Een kind kan zich in allerlei bochten wringen. Vaak voegt het zich dan wel naar de situatie. 

Pleegzorgwerker: “Ik regel even een vervanger voor de volgende omgang want ik heb een paar dagen vrij.” Ik antwoord terug dat ik dat geen goed idee vind. Een nieuw gezicht, bij een voor Finn spannende omgang, is niet fijn voor hem. “Oké, dan ga ik de omgang verzetten zodat ik er zelf bij kan zijn,” antwoordt de pleegzorgwerker.

Het voelt goed. Het voelt goed om op te komen voor het belang van het kind. Het voelt goed dat de “grote mensen” zich even in een bocht moeten wringen. Zodat het kind rechtop kan blijven staan 

 belang van wie blog Amy

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

  1. A J Fröberg A J Fröberg Schreef op 4 september 2021 om 11:31:10

    Heel goed om als pleegouder als dat nodig is op te komen voor het belang van je pleegkind. In de 20 jaar dat we pleegzorg doen hebben we dat wel geleerd.

Plaats een reactie

Sluiten