Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Me time

Me time

12 augustus 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Tijd voor jezelf: ik snap en ervaar dat het nodig is. En ik weet zeker dat het fijn is, maar praktisch haalbaar is het niet altijd! En wat moet je nu doen als je die tijd even niet hebt…

Image
Ik heb er zin in, het ziet ernaar uit dat het woensdag een mooie dag wordt. Ik zie me zelf al zitten: heerlijk aan de waterplas met een luie stoel, mijn luisterboek en rust. Vooral dat laatste ben ik aan toe. 
Gewoon een dagje niks, alleen met mezelf.
Ik zie de laatste tijd erg vaak langskomen dat het echt enorm noodzakelijk is. Dus ik dacht: ik ga het ook eens plannen om even lekker op te laden, alleen met mijzelf.

Alle afspraken op de geplande “rustwoensdag” wimpel ik dapper af. Op de één of andere manier wil iedereen juist die woensdag een afspraak met me. Ik ben trots op mijzelf. Dat ik tegen iedereen nee zeg en ja tegen mezelf. Normaal lees ik deze tekst alleen, maar deze keer praktiseer ik hem ook. 
De bewuste woensdag komt steeds dichter bij. Hoe meer de rustdag in zicht komt, hoe zwaarder ik mijn dagen vind. Zie je wel ik ben er echt aan toe!!

Dinsdagavond is het. Nog één nachtje slapen! De strandtas is al ingepakt ik ben er klaar voor. Om acht uur ‘s avonds komt er een heel ziek meisje naar beneden. Ze kan morgen zo echt niet naar school, dat is meteen al heel duidelijk. Het duurt even voordat ik besef dat “morgen” mijn ver vooruit geplande rustdag is. 

Misschien moet ik me er maar gewoon bij neerleggen. Pakken wat ik pakken kan. De momenten van rust koesteren en benutten. Ook al is die rust op sommige dagen alleen te vinden als je op de wc zit of onder de douche staat. ‘s Avonds lig ik in mijn bed en ik geniet. Ik geniet van mijn welverdiende momentje van rust! 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten