Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Geannuleerd

Geannuleerd

5 augustus 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Ik heb soms zonder echte reden een voorgevoel dat een omgangsregeling niet doorgaat. Zelden zeggen de ouders van de huidige pleegkinderen af met een geldige of logische reden. Vaker zijn het uitgebreide, verzonnen verhalen en excuses. 

Faya heeft er zin in om deze week met haar vader te spelen. Alleen heeft vader de datum niet doorgekregen en weigert alsnog te komen. Dit geeft hij twee dagen van tevoren aan. “Dan moeten ze het maar goed regelen ik kom niet!” Is zijn voor hem redelijke reactie. Er wordt wat over en weer gewezen wie zijn schuld het nu is. Het deed mij denken aan de verbouwing van ons huis vorig jaar. Er was een lekkage en alle bouwmannen wezen naar elkaar. Uiteindelijk zat er maar één met de gebakken peren en dat was ik. En nu zat er maar één met de gebakken peren en dat was een heel verdrietig, lief, klein meisje. 

“Faya, papa komt niet met je spelen.” Dikke tranen rollen over haar wangen. “ Waarom niet?”, snikt ze. “Papa heeft andere dingen te doen, hij kan niet komen”, antwoord ik. Haar verdriet veranderde in boosheid. “Ik wil naar papa’s huis kijken of hij thuis is.” Nou dat zou ik eerlijk gezegd ook wel willen dan zou ik hem graag vertellen wat voor een gevolgen zijn keuze heeft voor dit lieve kind.

‘s Avonds regel ik na heel wat mailtjes, appjes en telefoontjes een omgang voor na het weekend.

De volgende ochtend komt Faya in haar mooiste kleren naar beneden. “Vandaag kan papa vast wel met mij spelen”, zegt ze en ze kijkt me hoopvol aan. “Over twee nachtjes slapen gaan we naar papa en dan gaan we met hem spelen”, zeg ik met een brok in mijn keel. Ik knuffel haar en vertel haar dat ik het snap dat ze het heel verdrietig en naar vind. 

Ik gooi er voor de zekerheid nog een mail uit met de vraag of de omgang echt door gaat. En ik krijg van vader gelukkig een bevestigend antwoord.

Die maandag is het eindelijk zover. Ik had verwacht dat Faya stond te popelen om vader te zien. Maar haar mooiste jurk die ze een paar dagen eerder aan had gedaan bleef in de kast. In de auto zei ze dat ze er geen zin in had en thuis wilde blijven. Ik kreeg heel even de neiging om te appen dat de omgang niet door kon gaan zodat vader ook kon voelen wat Faya had doorgemaakt de afgelopen dagen. Maar stopte die gedachte snel weg. Wat ik wel heb gedaan is vader verteld van haar verdriet, haar mooie jurk, haar boosheid en gekwetstheid. En nu kunnen we alleen maar hopen, misschien tegen beter weten in, dat vader dit nooit meer doet! 

jurk blog Amy

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40).

Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten