Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorg.nl

Pleegzorg.nl

29 juli 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

We zitten met een bakje koffie heerlijk buiten op een bankje in de zon. We springen van de hak op de tak er is zoveel te bespreken. Aan een half woord hebben we genoeg. Geen ingewikkelde uitleg over voogden, Raad voor de Kinderbescherming, beschikkingen of pleegzorgwerkers.

We weten waar we het over hebben. Je hart delen met een andere pleegouder. Dat is toch zo heerlijk. Je leeft hetzelfde gewone bijzondere leven. Met dezelfde gewone bijzondere kinderen. Je bent niet raar of gek. Het is niet vreemd wat je voelt. Je bent en leeft gewoon bijzonder.

Na zo’n koffiegesprek met een pleegmoeder-vriendin kan ik er weer helemaal tegenaan. Ik heb weer fijne tips gehad en kunnen geven. Situaties zijn weer in het juiste perspectief geplaatst en ik heb goede inspiratie opgedaan.

koffie blog Amy

Onlangs is het platform pleegzorg.nl online gegaan. Met een besloten community voor alleen pleegouders. Je kunt er onderwijs vinden, in een vorm en over een onderwerp wat bij jouw situatie past. Onderwerpen zoals hechting, seksualiteit en opvoeden, trauma en nog vele andere onderwerpen staan ertussen. Echt een aanrader om eens tussen te neuzen en zo je pleegouder zijn te ontwikkelen.

Voor het nodige advies van je “lotgenoten” is ook ruimte onder het kopje gesprekken. Onderwerpen als Moeder-Vaderdag, sparen voor je pleegkind en juridische zaken komen ter sprake. Je kunt hier al je tips en je vragen kwijt. Ook kun je op pleegzorg.nl heerlijke, eerlijke en herkenbare verhalen van andere pleegouders lezen. Grappig, ontroerend, gezellig en vaak komt het recht je hart binnen. Al met al is pleegzorg.nl een waardige aanvulling  voor de koffiemomentjes die ik helaas niet dagelijks met mijn lieve pleegmoeder-vriendinnen kan houden.

Ik zou zeggen pak een bakje koffie erbij en snuffel eens rond. En kom er achter dat je gewoon bijzonder bent.

 

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten