Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Incasseren kun je leren

Incasseren kun je leren

22 juli 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

“Vandaag heb ik tegen Merel gezegd dat ze dik wordt en dat ze echt moet gaan sporten.” Ik kijk Demi verbaasd aan, iets geschokt door haar directheid. “Dat zal Merel niet zo leuk gevonden hebben om te horen of wel?”

Demi gaat verder: “ik heb ook gevraagd of ze veel snoepjes eet. Dat doet ze mam, daar komt het van.” En om het allemaal nog een tikje erger te maken. “En toen heb ik aan Celine gevraagd of zij Merel ook dik vond en ze zei ja. Dus het is echt zo! Ze is nog niet zo dik als dat jij bent. Maar als ze snoepjes blijft eten en niet sport dan gebeurd dat ook bij haar.” Sprakeloos ben ik. Ik trek al mijn pedagogische registers open maar ik weet het even niet. Ik ga hier eens even goed over nadenken.

Even later komt ze snikkend binnen. Ik vraag wat er aan de hand is, een vriendje uit de buurt heeft tegen haar gezegd dat ze haar net geknipte haar niet mooi vind. In tranen is ze. Ik neem haar in mijn armen om haar te troosten. Ik wrijf zachtjes over haar rug. 

“Luister Demi, als mensen iets over je zeggen wat niet leuk is, kun je er voor kiezen om dat in je hart te laten. Als het leuke of fijne dingen zijn dan maakt dat je hart blij. Als het dingen zijn waar je van kunt leren dan is dat ook fijn. Als mensen gemene dingen zeggen of dingen zeggen die je niet waar zijn, dan kies je er voor om ze niet in je hart te laten. Je gooit ze gewoon weg.” Ik pak een prop papier en gooi het door de kamer. “Kijk zo, weg ermee!” “Dank je wel mama, ik voel me weer fijn.”

prop blogVoordat ze weer naar buiten holt roep ik haar terug. “Demi, misschien is Merel ook wel verdrietig omdat je hebt gezegd dat ze dik is.” 

“Ik zal morgen tegen haar zeggen dat ze dat in haar hart kan laten of kan weggooien.”

En weg is ze….

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina: facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten