Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Kleren

Kleren

15 juli 2021 om 09:00 door Amy 0 reacties

Twee jaar was ze toen ze bij ons kwam. Pleegdochter Demi was ons enige pleegkindje dat met een tas vol hippe, leuke kleding werd gebracht. Aangeschaft door haar oma. Wat je haar ook aantrok: het stond haar allemaal prachtig. En nog steeds…

image002“Vandaag mag jij mijn kleren uitzoeken,” zegt Demi. Ik vind dat altijd ontzettend leuk. Demi kiest altijd zelf de setjes bij elkaar en dat doet ze over het algemeen steeds beter. Eerder waren het nogal eens vier verschillende patronen door elkaar. Een sterretjes-shirt, een stipjesbroek, een streepjesvest met ruitjessokken. Ook kon ze erg uitbundig uitpakken met kleuren. Mijn kerstboom in december was er niets bij. Maar het laatste jaar hebben we nauwelijks in hoeven te grijpen.

Ouders kopen ook regelmatig kleding voor onze pleegkinderen. Over smaak valt niet te twisten, laten we het daar maar op houden. Ik doe altijd tijdens de omgang de door ouders gekochte kleren aan. Ouders waarderen dat erg. Zolang de kinderen het geen probleem vinden, blijf ik dit doen.

Tussen Demi en haar vader loopt het qua kleding niet zo lekker.
Demi is een echt rokjes-meisje, dus toen vader met vier broeken aankwam, verdwenen die broeken vervolgens achter- en onderin de kast. Toen ik op de dag van de omgang subtiel hintte op de gekregen broeken, was er geen discussie mogelijk. Die broeken bleven achter- en onderin de kast. 
Het duurde dan ook niet lang of vader hing aan de telefoon waarom de door hem gekochte broeken niet gedragen werden. Na mijn uitleg dat Demi vooral rokjes droeg en met het voorstel om haar zelf wat uit te laten zoeken, hingen we op.

Demi had samen met vader online de prachtigste jurken uitgekozen. Ik dacht: mooi, dan is dit probleem getackeld. Toen de jurken binnenkwamen, verdwenen deze ook achter- en onderin de kast. Mijn lichte sturing om een jurk tijdens de omgang aan te doen, werd door haar resoluut van tafel geveegd. 

Inmiddels zijn we erachter dat Demi zich tijdens de omgangen niet zo fijn voelt. De gekochte kleding herinnert haar daaraan. Daarom de volle plank met afgedankte kleding achter en onderin haar kast. Vader meldde geïrriteerd dat hij voortaan nooit meer wat voor haar koopt. We gaan binnenkort hierover in gesprek met hem. Wat een klere zooi! 😊

Amy (40) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (40). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (5), Finn (4) en Faya (3). Volg Amy ook op haar Facebookpagina: facebook.com/amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten