Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Damian en Jadeli: ‘We letten op elkaar en helpen elkaar als dat nodig is’

Damian en Jadeli: ‘We letten op elkaar en helpen elkaar als dat nodig is’

15 juli 2021 om 10:30 door Lindy 0 reacties

Damian (17) en Jadeli (14) wonen in een pleeggezin. Ze zijn broer en zus en hebben dezelfde biologische moeder. Wesley en Nigel, de biologisch eigen kinderen van hun pleegouders, zijn de deur al uit. In het boek 'Als broers en zussen' vertellen ze hoe het is om als broer en zus op te groeien in een pleeggezin.

DAMIAN_JADELI-0217

Damian: “Ik vind het belangrijk en fijn dat Jadeli hier ook woont. Het voelt vertrouwd. Mijn band met haar is anders dan met Wesley en Nigel. Ze is mijn zusje. Ik heb met haar meer ruzies dan met mijn broers, maar dat komt ook wel door het leeftijdsverschil. Ruziemaken met haar voelt anders. Misschien wel vertrouwd. Onze ruzies gaan over niks. Meestal wil ik gelijk hebben over iets. Dat zijn vaak dingen met taal, over hoe je iets zegt zonder taalfouten. Soms vechten we nog weleens samen of dagen we elkaar uit. Dat deden we vroeger ook vaak.
Wat het leukst is om samen met Jadeli te doen? Buiten zijn en voetballen! Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo.”

Wat dat betreft lijken we wel op elkaar. We houden allebei van helpen

Jadeli: “Ik kan goed voor mezelf opkomen, maar als ik ruzie heb met iemand is het fijn als Damian in de buurt is. Hij kan heel lief zijn. Als ik de nieuwste FIFA wil installeren en het lukt niet, dan helpt hij mij. Ik weet dat ik op hem kan rekenen. Wat dat betreft lijken we wel op elkaar. We houden allebei van helpen. Hij helpt mij en ik help hem.

Op de camping zijn Damian en ik echt broer en zus. We letten op elkaar en helpen elkaar als dat nodig is. Het leukst met Damian vind ik voetballen en buiten zijn. Dan voel ik onze band het beste.”


Over het boek
Als broers en zussen - Samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin (2021) door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. De fotografie is van Lilian van Rooij en het boek is uitgegeven door DATO-Lecturis. In het boek vertellen vierentwintig jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar over hun ervaringen. De verhalen en foto's geven een inkijkje in hun onderlinge verbondenheid. Het boek is verschenen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Fonds Cloeck van het Oranje Fonds. Het boek kan voor €15,00 (zonder verzendkosten) besteld worden bij uitgeverij Lecturis.

logos

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten